autostrada moldova

Autostrada în parteneriat public privat Târgu Neamţ – Iaşi va avea 68 de kilometri, iar investiţia este estimată la 1,2 miliarde de euro, a anunțat vineri premierul Viorica Dăncilă.

Primul ministru a anunţat vineri că se aprobă în şedinţa de Guvern studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ – Iaşi.

”Aprobăm astăzi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiţii în parteneriat public privat autostrada Târgu Neamţ-Iaşi, de asemenea vital pentru regiunea Moldovei. (…) Aşa cum am menţionat, voi monitoriza cu prioritate ca şi la acest obiectiv toate procedurile să se realizeze cu rapiditate”, a declarat Viorica Dăncilă, în deschidere şedinţei de Guvern de vineri.

Potrivit ei, valoarea totală a investiţiei este estimată la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este de 48 de luni. Proiectul are în vedere realizarea a 68 de km de autostradă, urmând ca şoseaua să se racordeze la drumul de mare viteză Bucureşti-Suceava, aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor. Dăncilă a anunţat că, la începutul lunii aprilie, proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să îşi asume proiectarea şi construcţia.

Articolul precedentDeputatul PSD Nicolae Bacalbașa a ajuns reclamă la medicamente!
Articolul următorNavele- fantomă ale României, parastas la zece ani