Cristian Popescu Piedone: candidatură înconjurată de controverse și strategii politice

Cristian Popescu Piedone, liderul Partidului Umanist Social-Liberal (PUSL), a provocat valuri pe scena politică bucureșteană, anunțându-și candidatura pentru Primăria Capitalei. Acest anunț pare să fi tensionat relațiile dintre PSD și PNL, având în vedere profilul Primarului Sectorului 5.

În acest context agitat, o nouă provocare a apărut pentru Piedone, după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat în conflict de interese, invocând o dispoziție emisă de primar pentru numirea ginerelui său într-o comisie de specialitate.

Contrar acuzațiilor ANI, procesul de numire în comisia respectivă este de fapt o prerogativă a Consiliului Local, care decide prin vot componența acesteia. Ginerele lui Piedone, Șerban Andrei Bogdan, a fost ales consilier local în urma votului din septembrie 2020, iar legea stipulează clar că desemnarea reprezentanților Consiliului în comisii se face prin votul consilierilor.

Acest fapt subliniază că Popescu Piedone a acționat în conformitate cu hotărârile autorității deliberative, fiind practic obligat să pună în aplicare deciziile Consiliului Local.

În fața acestor acuzații, Piedone și-a exprimat intenția de a acționa în judecată ANI, considerând că raportul instituției a fost finalizat într-un moment strategic, imediat după anunțarea candidaturii sale, sugerând o posibilă manipulare a intenției de vot.

Primarul Sectorului 5 a criticat procedurile ANI, subliniind dificultățile întâmpinate în exercitarea dreptului său la apărare și acuzând instituția de rea-credință.

În ciuda acestor încercări de a-i submina candidatura, Cristian Popescu Piedone rămâne ferm în decizia sa de a candida pentru Primăria Capitalei, subliniindu-și determinarea de a face față oricăror provocări.

Această situație reflectă tensiunile din cadrul scenei politice bucureștene și complexitatea relațiilor dintre partidele din coaliție, în contextul pregătirilor pentru alegerile locale. În toată această harababură, PSD București a confirmat sprijinul pentru Gabriela Firea, în timp ce discuțiile pentru un candidat comun capabil să-l înfrunte pe Nicușor Dan continuă.

Articolul precedentGeoană și prezidențialele: „Oamenii vor să fie siguri că își dau viitorul pe mâna unui președinte pe care ei să-l aleagă, nu mașinăria de partid”
Articolul următorO nouă zi de proteste; sindicaliștii din „Solidaritatea Sanitară” vor picheta spitalele
Senior partner Ziarul de Investigatii