sursă foto: pixabay

Femeia în vârstă de 46 de ani cercetată și arestată la domiciliu luna aceasta sub acuzația că a profesat într-un spital din Târgoviște ca psiholog, folosindu-se de acte false, a fost trimisă în judecată. Ancheta a demarat luna aceasta cu percheziții domiciliare, existând suspiciuni de exercitare fără drept a unei profesii sau activități. Se pare că totul ar fi plecat după ce aceasta ar fi avut disensiuni cu câțiva colegi, iar aceștia au cerut conducerii să facă verificări cu privire la studiile sale. Se întâmpla în 2019, moment în care falsul psiholog a preferat să își dea demisia.

Azi, procurorii au comunicat oficial că suspiciunile se confirmă, iar falsul medic psiholog a fost trimis în judecată, prejudiciul reținut fiind de peste 360.000 de lei respectiv salariile încasate nejustificat în 20 ani. Femeia este în continuare în arest la domiciliu.

În fapt, inculpata ar fi indus și menținut în eroare Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, cu ocazia încheierii unui contract individual de muncă în funcția de psiholog cu normă întreagă, dar și pe parcursul derulării lui cu ocazia încheierii unui număr de 18 acte adiționale (din 2008 până în 2018).
Din cercetările efectuate rezultă că inculpata ar fi depus la dosarul de angajare documente de studii falsificate, respectiv: adeverința eliberată de Universitatea „Hyperion” – Facultatea de Psihologie și Sociologie București, potrivit căreia este absolventă și licențiată a acestei facultăți, atestat de liberă practică având antetul Colegiului Psihologilor din România, dar și atestat de liberă practică eliberat de D.S.P. Dâmbovița în baza diplomei de licență falsificată, aparent eliberată de Universitatea „Hyperion”.
Actele adiționale la contractul de muncă au produs efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu suma de 367.990 lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate doar pentru perioada 2011-2019 lei (de la Secția de psihiatrie și de la comisia de expertiză medico-legală).
În perioada 1999-2019, a exercitat fără drept profesia de psiholog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – Secția Psihiatrie ca urmare a încheierii contractului individual de muncă cu Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, în funcția de psiholog cu normă întreagă, în cadrul comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică, dar și în cadrul unei societăți comerciale, fără a fi licențiată în specializarea de psiholog/sociolog.
Prin rechizitoriul întocmit s-a solicitat instanței de judecată menținerea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată față de inculpată și a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse în cauză, respectiv menținerea sechestrului asigurator asupra a două bunuri imobile aparținând inculpatei, precum și a măsurii asiguratorii a popririi asupra sumelor de bani aflate în conturile bancare ale acesteia. Totodată, instanța de judecată se va pronunța cu privire la desființarea actelor de studii și atestare folosite de inculpată la comiterea faptelor”, au comunicat procurorii.


Articolul precedentViorica Dăncilă, îngrijorată că foștii săi colegi din PSD nu sunt solidari
Articolul următorOptimism à la Cîmpeanu: ”Școlile sunt pregătite”