Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu / Foto: Facebook

Pregătiri, speranțe și optimism: ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul momentului: ”școlile sunt pregătite”.

În urmă cu doar două zile, Sorin Cîmpeanu, a dat asigurări că redeschiderea școlilor în data de 8 februarie nu este condiționată de vaccinarea cadrelor didactice.

Cu alte cuvinte, momentul în care va începe semestrul al doilea nu mai depinde de coronavirus, infectări sau fenomenul de vaccinare.

Tot în urmă cu două zile, ministrul Educației afirma că decizia nu este definitivă și că redeschiderea școlilor este strâns legată de evoluția epidemiologică.

Cum arată cifrele celor vaccinați din sistemul de învățământ

Aproximativ de 8.000 de profesori s-au vaccinat deja, iar alți 80.000 le vor urma exemplul, de îndată ce dozele necesare vor fi suficiente. Desigur, vaccinarea cadrelor didactice a fost un proces pur facultativ.

Vaccinarea fiecărui cadru didactic înseamnă o diminuare a ratei de răspândire a virusului şi o creştere a ratei de siguranţă a elevilor”, a declarat oficialul la Antena 3.

Astăzi, 29 ianuarie, ministrul Educației afirmă cu optimism că ”școlile sunt pregătite” pentru deschidere și că există un stoc de peste 37 milioane măști pentru învățământul preuniversitar.

În cadrul unui webinar despre vaccinare și posibila revenire fizică în școli, Cîmpeanu a declarat că există un număr însemnat de măști, că va exista o evidență a substanțelor dezinfectante și că nu exită motive de îngrijorare.

Ultimele date arată un stoc de pese 37 milioane măști numai în învățământul preuniversitar. Am cerut o evidență și a substanțelor dezinfectante, nu este de natură să ne îngrijoreze. Școlile sunt pregătite, dacă asta va fi decizia (începerea în format fizic – n.r.)”.

În ciuda declarațiilor, ministrul Educației nu vine cu noutăți. Există posibilitatea ca școlile să se redeschidă în data de 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare.

Cu toate acestea, data de 2 februarie rămâne definitorie.

Citește și: Deciziile lui Cîmpeanu: Școala scindată și prioritizarea universităților

Articolul precedentFalsul psiholog din Târgoviște, trimis în judecată. Femeia a lucrat 20 ani în baza unor diplome falsificate și a sfârșit în arest la domiciliu
Articolul următorFirea: E mult prea mult! Nu se mai poate! Cine răspunde pentru victime?
Jurnalist full-time / Pesimist part-time