Florin Cîțu
Florin Cîțu / Foto: Guvernul României

Premierul Florin Cîțu a venit cu o primă reacție legată de incendiul devastator din această dimineață izbucnit la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma căruia pacienți Covid, internați aici, și-au pierdut viața mistuiți de flăcări. Printre altele, Cîțu a salutat intervenția autorităților, fiind mulțumit probabil că numărul deceselor a fost mic, comparativ cu alte tragedii similare. Incendiul a izbucnit la parterul Pavilionului 5, în jurul orei 5.05, iar bilanțul provizoriu indică 4 persoane decedate, în vreme ce alți 120 de pacienți au fost evacuați de urgență. Toți pacienții de la „Matei Balș” sunt bolnavi infectați cu virusul COVID-19, în stare medie, gravă și foarte gravă.

În această dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime.
În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate.
Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid.
În același timp au fost identificate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure.
Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă.
Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile”, a scris premierul Cîțu pe pagina lui de Facebook, postarea fiind ilustrată cu o poză în care pare preocupat pe un scaun la Guvern.

Articolul precedentSomnul autorităților încă ucide
Articolul următorViorica Dăncilă, îngrijorată că foștii săi colegi din PSD nu sunt solidari