Luminița Mihaela Medeleț, fost director al Penitenciarului București – Rahova, este acuzată de abuz în serviciu, în formă continuată, în legătură cu unele dispoziții salariale pe care le-a semnat în perioada în care conducea unitatea de detenție.

Aceasta a fost trimisă în judecată de Direcția Națională Anticorupție, într-un dosar în care inculpate sunt și alte cadre ale penitenciarului. Potrivit DNA, prin faptele lor, inculpatele au produs Penitenciarului Rahova un prejudiciu de sute de mii de lei.

Din ce detaliază procurorii anticorupție, fostul consilier juridic al penitenciarului, Laura Ștefania Florea, va fi judecată pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în timp ce Dorina Mihaela Neacșu, la data faptei ofițer în cadrul Penitenciarului București Rahova și prim-vicepreședinte al unui sindicat, pentru instigare la abuz în serviciu.

Faptele, arată procurorii, au avut loc în cursul lunii septembrie 2021, când fosta directoare a penitenciarului, cu sprijinul consilierului juridic și al altor persoane care sunt martori acum în dosar, ar fi încălcat prevederile legale și „ar fi semnat două decizii în baza cărora inculpata Neacșu Dorina Mihaela și un alt ofițer ar fi primit drepturi salariale necuvenite în condițiile în care instanța de judecată a respins definitiv pretențiile invocate de cele două persoane”.

Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu în sumă totală de 343.891 lei reprezentând drepturi salariale și de pensie achitate necuvenit inculpatei Neacșu Dorina Mihaela și celeilalte persoane până la data de 31 decembrie 2022.

În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui teren ce aparține inculpatei Neacșu Dorina Mihaela.
Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne și Penitenciarul București Rahova s-au constituit parte civilă în procesul penal
”, se arată într-un comunicat al DNA.

Articolul precedentEnergie verde: Compania RAJA a întocmit documentația pentru finanțarea a 8 parcuri fotovoltaice
Articolul următorDeputații discută astăzi despre autonomia Ținutului Secuiesc