Sursa: Google maps

Actualul director comercial al Uzinei Mecanice Plopeni SA, dar și consilierul juridic al unității sunt acuzați de fapte de corupție, în legătură cu atribuirea unor contracte.

Acuzațiile vizează fapte din primăvara acestui an, când directorul Marian Bratu era consilier în management al directorului general din Uzina Mecanica Plopeni SA, postură din care, spun procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, ar fi reușit să „negocieze” pentru sine o cotă parte din două contracte.

Uzina Mecanica Plopeni este încă unul dintre producătorii autohtoni de muniție, care fabrică o gamă diversificată de muniție de artilerie, de la calibrul 23 la 152 mm, însă contractele de care este acum legat numele directorului comercial Bratu și al consilierului juridic Claudia Oprișenescu au legătură cu un contract de livrare produse de curățenie.

În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție, care urmează a fi analizat la Tribunalul București, Bratu este acuzat de trafic de influență, iar consilierul juridic pentru complicitate la această infracțiune. În total, directorul Bratu este acuzat că și-a „tras” beneficii de mii de euro, dar și… o carcasă de miel, pentru că tot era în preajma Paștelui!

În cursul lunii aprilie 2022, în calitate de consilier în management al directorului general al Uzina Mecanica Plopeni SA, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprișenescu Claudia, consilier juridic, ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (martor) sume de bani și alte produse, în schimbul exercitării influenței asupra directorului general al uzinei, în vederea aprobării unei plăți, a emiterii unor bilete la ordin și a continuării raporturilor comerciale pe care uzina le avea cu firma omului de afaceri.

Concret, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de inculpata Oprișenescu Claudia, ar fi pretins de la omul de afaceri 50% din valoarea unui contract de livrare produse de curățenie (aprox. 60.000 lei) și 50% din valoarea contractelor viitoare pe care uzina ar fi urmat să le încheie cu firma omului de afaceri. Ulterior, primul inculpat, cu ajutorul coinculpatei, ar fi primit pentru sine și pentru alții, sumele de 8.500 euro, 7.000 lei și 13 carcase de miel pentru Paște (în valoare de aprox. 6.000 lei) în scopul anterior menționat”, arată procurorii DNA.

Articolul precedentFacturile Hidroelectrica pot fi plătite eșalonat în 6 rate egale
Articolul următorConsumatorii casnici de energie cu mai multe locuri de consum nu vor mai depune declarații pentru plafonarea prețurilor