Sursa: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat pentru Pro TV Chișinău că există un număr destul de mare de moldoveni care își doresc unirea cu România, precizând că un astfel de proiect se poate face doar cu susținere majoritară.

„Știm că există un număr mare de oameni și, probabil, în creștere care sprijină ideea Unirii. În același timp există o altă parte din societate care este speriată de ideea Unirii, ori, un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritară, suficientă în societate. O să urmărim sondajele, o să vede cum se întâmplă lucrurile”, a declarat Maia Sandu, relatează g4media.ro.

Peste 1 milion de cetățeni moldoveni au și cetățenie română

Potrivit statisticilor de la Chișinău, Republica Moldova are 2,7 milioane de locuitori, iar numărul celor care doresc unirea cu țara noastră este cuprins undeva între 30-40%. Maia Sandu a precizat că actuala guvernare accelerează parteneriatul cu România și că se construiesc legături puternice în mai multe domenii.

De asemenea, Maia Sandu a afirmat că Moldova nu are nicio intenție să adere la NATO, chiar dacă participă frecvent la exerciții militare comune.

„Constituţia noastră spune că suntem o ţară neutră. Nimeni nu a schimbat-o. Nu există astfel de iniţiative acum. Nu reprezentăm nicio ameninţare militară”, a declarat Sandu.

Totodată, Maia Sandu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la conflictul dintre Rusia și Ucraina. Ea a afirmat că „este o problemă mai mare decât Republica Moldova.”

„Sunt implicate cele mai importante forțe și instituții în căutarea unor soluții pașnice. Urmărim ce se întâmplă, avem mecanisme de colectare a informațiilor, avem niște protocoale pe care le actualizăm pentru fiecare situația în parte, dar în caz de acțiuni militare, asta ne va afecta și va fi o situație gravă pentru toți cei din regiune. Sperăm să nu se ajungă acolo, contăm pe acțiunile diplomatice ale Occidentului și Rusiei”, a concluzionat Sandu.

La jumătatea lunii noiembrie, Maia Sandu s-a aflat la București, la invitația lui Klaus Iohannis, în contextul celebrării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Moldova și România.

Maia Sandu, de Ziua Națională a României: “Mulțumim pentru prietenie”

Articolul precedentRomânia, stat în „faliment”. Cum au plătit românii peste 40 de milioane de euro pentru reaua-credință a unor magistrați
Articolul următorRedactorul-şef de la Sputnik a murit, în urma căderii de la fereastră
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.