Comitetul Executiv al PSD și deciziile luate în cadrul acestuia nasc monștri. Nu numai că majoritatea vicepreședinților au demisionat, forându-i astfel mâna Vioricăi Dăncilă să își depună mandatul din funcția de președinte al PSD, iar după aceea praful și pulberea a fost adunată frumos de Marcel Ciolacu, noul cap al social democraților. În urmă au rămas neînțelegerile dintre social democrați, care nu se dau în lături în a se ataca reciproc.

Este și cazul foștilor miniștri Eugen Teodorovici și Mihai Fifor, care sunt în tensiune din timpul CEx-ului. Aceasta după ce Fifor ar fi declarat că Teodorovici și-a dat demisia deși acesta rămăsese dârz și ferm în funcția de președinte executiv, până când nu a mai avut-o, din cauză de dizolvare. Teodorovici s-a arătat deranjat de declarația lui Fifor, numindu-l „șobolan”. Ulterior, Teodorovici a scris pe Facebook o lungă postare, din care reieșea că dumnealui este un om cu coloană vertebrală care rămâne statornic pe poziția sa.

Câteva ore mai târziu, a venit replica lui Fifor, tot pe Facebook: „Când narcisismul devine patologic, bichonul începe să se creadă pitbull… umflă pieptul, își flutură nările și se tot admiră în oglindă. Mamă, mamă ce voinic!
… nu pot să accept mârlania unora, grobianismul și lipsa de bun simț. Nu cu astfel de oameni poti porni un proiect nou, de care are atâta nevoie acest partid. Românii s-au săturat de violență verbală, de ură și de superficialitate.

Ca o concluzie, am să povestesc o întâmplare, care definește perfect personajul care stă la baza postării mele. În urmă cu câțiva ani, la o masă cu vreo 8 colegi senatori, la Tulcea, într-o context asemănător, personajul este întrebat frontal: „Dacă tot vorbești de prietenie și de colegialitate, după 3 ani împreună, spune-ne pe numele mic la fiecare dintre noi, cei din jurul mesei…”. Răspunsul a fost doar tăcere. Și asta spune tot. În rest, viața merge mai departe și, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere”, erau doar o parte din cele scrise de Fifor.

Orlando Teodorovici nu a rămas însă impasibil la așa vorbe, așa că și-a făcut timp pentru a scrie un al doilea mesaj, și mai mușcător. „Mihăiță, alintat Șobi, mi-a dat cu Tratatul de psihologie în cap, descoperind brusc multitudinea de trăsături negative ale caracterului uman, de la frustrare, individualism, narcisism, grobianism, aroganță, autosuficiență și, desigur, imoralitate. Pe toate mi le-a atribuit la grămadă, într-o manieră atât de subtilă, probabil într-un moment de emoție puternică, pentru că nu l-aș putea acuza de luciditate.

Dar aș putea să-i spun lui Șobi că, indiferent de doza asumată din toate cele ce mi-au fost atribuite de el cu multă generozitate, apreciez că a avut decența de a nu le include exact pe cele pe care le-am respins întotdeauna cu fermitate: lașitatea și prostia.

Pentru că, Șobi, nu sunt și nu voi fi vreodată de acord cu lașitatea și prostia umană! Și pentru că nu este nimic condamnabil în a acționa cu bărbăție și curaj atunci când alții, mai puțin rezistenți, preferă noncombatul. Pentru că eu am o altă înțelegere a expresiilor „a-ți asuma un eșec” și „a face un pas în spate după o înfrângere”, care în niciun caz nu înseamnă renunțare și umilință.

Pentru că, Șobi, eșecul nu este al meu sau al candidatului Dăncilă, eșecul este al PSD, iar pasul în spate nu trebuie făcut doar ca să facă alții, și mai perdanți, un pas înainte! Așa că, Șobi, dacă nu ai înțeles asta, vei afla că sunt mai multe căi în viață pentru a ajunge, uneori, la același deznodământ…atât pentru capul plecat, cât și pentru cel drept. E strict o chestiune de alegere!”, încheie apoteotic și Teodorovici.

Articolul precedentPredoiu anunță că Administrația Penitenciarelor a finalizat ancheta în cazul permisiei lui Dragnea. Totul e în regulă
Articolul următorCondamnat deja într-un dosar și judecat în altul, un fost ministru a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție