„Victor Ponta trebuie să plece acasă”, a declarat joi seara primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, după excluderea sa din PSD, precizând că nu se va opri până nu face „un grup parlamentar” care să schimbe actualul Guvern.

Vanghelie a spus, într-o emisiune la Realitatea TV, că a fost sunat de mai mulţi parlamentari, „din mai mult zone”, nu doar de la PSD. „N-am să mă opresc până n-am să fac un grup parlamentar să schimb acest guvern incompetent. Victor Ponta trebuie să plece acasă. Am să mă ocup şi am să fac toate demersurile până când acest om va pleca şi din fruntea Guvernului şi din PSD”, a susţinut el. Marian Vanghelie a adăugat că în următoarea perioadă intenţionează să facă „un plan de organizare” pe care să-l prezinte public.

Edilul a mai spus că are în vedere lansarea unui departament, „cu nişte tineri pregătiţi”, care să monitorizeze activitatea Guvernului. „Voi face o radiografie a ceea ce face acest guvern”, a menţionat el. De asemenea, Marian Vanghelie a opinat că Victor Ponta nu va rămâne la guvernare mai târziu de Paşti. „Sunt mulţi oameni în PSD care nu mai suportă păcăleala lui şi el o să vadă în următoarea perioadă, în următoarea săptămână, două săptămâni, dacă sunt bun, dacă nu sunt bun, dacă mă iubeşte lumea, dacă nu mă iubeşte lumea Îi transmit public: două săptămâni, Victor, nu durează mult şi începem să ne vedem valorile împreună. Eu nu sunt premier, nu sunt nici preşedinte de partid, o să fac un ONG micuţ şi o să comunic cu toţi românii, cu toţi din partid, cu parlamentarii, cu parlamentarii şi de la celelalte partide”, a mai spus el. Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat joi excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova. 

Articolul precedentGhiță a demisionat din PSD. Acuzații la adresa lui Ion Iliescu
Articolul următorVictor Ponta a cedat șantajului OMV Petrom.