La nici 24 de ore după ce fuseseră excluși din partid Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova și după ce primii lansaseră atacuri dure la adresa sa, deputatul Sebastian Ghiță, patronul România TV, a anunțat că demisionează din Partidul Social Democrat.
Ghiță a precizat, într-o intervenție la B1 Tv, că a avut o discuție, în cursul zilei, cu președintele PSD, Victor Ponta, care i-a cerut această demisie. „Eu i-am înțeles argumentele”, a adăugat Ghiță.
„Astăzi, m-a chemat la dânsul în birou și mi-a spus nemulțumirile legate de activitatea mea și de declarațiile mele. Am spus foarte simplu și foarte clar că voi demisiona din PSD și că aștept să ajute România și acest partid, așa cum toți credem și am crezut despre dânsul, să scape de această etichetă de comunism. Au trecut 25 de ani, gata! Trebuie să închidem acest capitol, să închidem discuțiile despre corupție, pentru că asta ne distruge. Victor Ponta trebuie să reformeze acest partid și să-i convingă pe unii dintre acei oameni să-și asume că este o problemă. Nu am vrut să fiu eu cel de care se agață unii care au probleme. Victor Ponta mi-a cerut această demisie și eu i-am înțeles argumentele. Argumentele au constat nu în conținutul mesajului, ci argumentele au venit din zona să spunem administrativă a unui partid. Și le înțeleg. Nu cred, totuși, că în partide trebuie să fie doar oameni care nu au puncte de vedere, și care nu cred în ceea ce spun, și care nu cred în niște valori”, a explicat Ghiță.
El a adăugat că i-a spus lui Victor Ponta că nu mai poate fi reprezentat de Ion Iliescu: „Nu se poate, eu, la 36 de ani, să-l văd în prezidiu, în fruntea noastră, explicându-mi lucruri, pe Ion Iliescu. Toată lumea s-a legat de chestiunea copii și în campanie, și acum. Da, o reafirm și o spun cu toată tăria: eu cred că am responsabilități în societate, și am de ce să mă îngrijesc, și am la ce să mă gândesc în viitor și, de aceea, mă lupt. Întrebarea este: un om de 84 de ani, care nu se luptă decât pentru orgoliul lui, este un om pe care eu să-l urmez, în care eu să cred, ale cărui valori să le împărtășesc eu? Răspunsul meu este nu. Oricine are probleme cu mascații, cu arestări, cu incapacitatea de a reprezenta binele public trebuie să dispară din partid, nu mai poate să candideze la noi demnități publice, e o idee de bun simț”, a mai dfeclarat Sebastian Ghiță.

Articolul precedentCurtea de Conturi confirmă dezvăluirile Ziarului de Investigaţii. Cum a pus mâna „prinţul” Paul pe 47 ha din Pădurea Snagov
Articolul următorVanghelie: Victor Ponta trebuie să plece acasă.