Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un bărbat din județul Suceava a fost reținut și procurorii se gândesc serios să ceară arestarea preventivă, acesta fiind bănuit că, începând cu anul 2006, și-a transformat în sclavi copiii.

Ieri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat două percheziții domiciliare în județul Suceava, în dosarul în care tatăl este acuzat de trafic de persoane în formă continuată și rele tratamente aplicate minorului.

Din ce detaliază Poliția Română, bărbatul își exploata copiii încă din 2006, punându-i să execute munci grele la o fermă, din momentul în care aceștia împlineau 8 sau 9 ani. Abia în anul de grație 2022 bărbatul a fost depistat, iar minorii au fost luați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Suceava, care a dispus măsura specială de protecție a plasamentului.

Totodată, în urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză, dar și suma totală de 9.500 de lei și 2 telefoane mobile.

Sursa: Poliția Română

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006 – iunie 2022, bărbatul și-ar fi exploatat prin muncă cei cinci copii minori, pe care i-ar fi obligat să presteze activități agricole de creștere și de îngrijire a animalelor, la ferma de măgari a familiei și la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate, din județul Suceava, în scopul obținerii de beneficii materiale.

Astfel, copiii ar fi fost treziți în fiecare zi, indiferent de anotimp sau de temperaturile înregistrate, la orele patru sau cinci dimineața și ar fi fost forțați, prin recurgerea la acte agresive fizică și psihică, să muncească în gospodăria proprie până la orele 22:00 – 23:00.

Totodată, în calitate de părinte, le-ar fi interzis copiilor să se implice în activități adecvate cu prietenii, activități recreative specifice vârstei, să frecventeze sau să continue cursurile școlare, măsuri și tratamente care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a minorilor.

Persoanele vătămate ar fi fost exploatate în această modalitate încă de la împlinirea vârstei de 8 sau 9 ani, bărbatul profitând de poziția de autoritate pe care o deținea și de imposibilitatea minorilor de a se apăra sau de a-și exprima voința”, au transmis polițiștii.

Articolul precedentDemisie colectivă din USR Prahova; demisionarii dau și un… reper
Articolul următorCiolacu: ”Pensiile trebuie să crească. La fel, salariul minim pe economie”