Ziarul de Investigații a prezentat în exclusivitate cum se „trage ” de funcții în Spitalul Colțea București. Spre exemplu, am arătat cu documente (n.r care conțin informații de interes public), cum Lavinia Coțofană a avut în perioada 20.03.2019-30.06.2019 trei locuri de muncă la trei instituții publice în același timp: Primăria Curtici, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB), Spitalul Colțea București.
Ziua are 24 de ore, iar Lavinia Coțofană spune că le-a făcut pe toate cu calificativul maxim. Mai mult decât atât, nu recunoaște că a semnat mai multe documente din „calitatea de șef serviciu achiziții publice ” la Spitalul Colțea, chiar dacă nu mai ocupa această funcție, iar conducerea unității medicale a fost nevoită să anuleze, respectiv să refacă unele contracte cu o societate
Chiar și în fața documentelor postate de noi, Lavinia Coțofană susține că „este o ciornă și ea este cea care a anulat documentul”. Însă, noile documente pe care le postăm (n.r care conțin informații de interes public) arată faptul că nu a fost deloc o ciornă, iar conducerea Spitalului Colțea București s-a autosesizat și a informat ASSMB București(foto-document cu informații de interes public)
„Având în vedere conținutul adresei prin care ne sesizați faptul că o salariată a unității sanitare, care din data de 04.05.2021 nu mai deținea funcția de șef serviciu achiziții, asumându-și la data de 11.06.2021, prin semnare, contractul anexat, vă rugăm să dispuneți toate măsurile legale în temeiul contractului de management”, este măsura dispusă de ASSMB la sesizarea conducerii Spitalului Colțea.
Lavinia Coțofană: „E o ciornă. Eu am anulat”
„Pot fi și erori materiale. Pentru că domnul Lupușoru (n.r fostul manager) ne-a lăsat cu multe contracte nesemnate. Eu am tras bară și am anulat”, a explicat Lavinia Coțofană pentru Ziarul de Investigații(zin.ro)
Cu toate acestea, afirmațiile fostei judecătoare nu au suport. Câtă vreme conducerea Spitalului Colțea sesizează că a semnat un contract fără calitatea necesară, anulat pentru a nu produce efecte, rezultă că managerul unității medicale avea în evidență ce acte trebuie semnate.
Țara „arde” și în spitale angajații se luptă pentru nimicuri
În fapt, Ziarul de Investigații a prezentat toată această situație, pentru a vedea ce preocupări reale au cei care sunt angajați la cele mai mari spitale din țară. România se declară în criză sanitară, însă, în unele unității medicale, vitale pentru pacienți, se duc lupte aprige pentru funcții.
Spre exemplu, Lavinia Coțofană, fostă judecătoare, fost ofițer al SRI, angajată la Spitalul Colțea, a cerut Primăriei Capitalei să nu mai fie „hărțuită”. Ea crede că i se atribuie o apartenență politică (USR) și din acest motiv ar fi demascate mai multe activități neconforme cu fișa postului. Potrivit surselor noastre autorizate, Lavinia Coțofană ar avea un comportament agresiv față de mai mulți angajați ai Spitalului Colțea.
„Vă solicit să încetați de îndată acțiunea de hărțuire. Apreciez că acțiunile la care mă supuneți sunt motivate de apartenența politică pe care mi-o atribuiți, cu referiri la Cabinet Viceprimar 2, Cabinetul domnului Horia Tomescu. Vă reamintesc că domnul Horia Tomescu coordonează activitatea ASSMB, astfel, discuțiile cu dumnealui sunt nu doar legitime, ci și binevenite”, a scris Lavinia Coțofană într-un memoriu, care prin prisma funcției devine informație de interes public.