Sursa: Facebook

Cinci poliţişti de frontieră în cadrul I.T.P.F. Oradea au fost trimiși în judecată pentru luare de mită, acuzațiile aduse acestora de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor având legătură cu fapte comise în perioada martie – mai 2021.

Cei cinci au și fost arestați în dosar la finele anului trecut, apoi au fost plasați în arest la domiciliu și control judiciar.

Acum, inculpaţii vor fi judecați în stare de libertate, urmând a da explicații judecătorilor de la Tribunalul Bihor în legătură cu faptul că, timp de două luni, „au primit de la conducători auto ai camionelor de transport marfă, aparținând unei persoane juridice române, sume de bani cuprinse între 50 de lei şi 100 de euro”.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, inculpații cereau acești bani pentru a facilita reducerea timpilor de aşteptare, în coloana ce se formează pe drumul european E60, pentru a trece cu vederea obligația de carantinare a persoanei în cauză, precum și pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la controlul documentelor transportatorilor de marfă.

La vremea respectivă, Adevărul relata că, pentru a documenta activitatea infracțională a polițiștilor de frontieră, un ofiţer DGA cu atestat de şofer profesionist a fost autorizat ca investigator sub acoperire şi, sub un nume de cod, a dat examene şi a lucrat vreme de trei luni ca şofer de TIR la o firmă de transporturi.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor cu propunere de a menţine măsura sechestrului asigurătoriu privind pe unul dintre inculpați, având în vedere că s-a constatat o disproportie vădită între veniturile licite ale acestuia și averea sa.

Cei 5 inculpaţi s-au aflat sub măsura reţinerii şi a arestului preventiv în perioada 07.12.2021 – 17.12.2021, sub măsura arestului la domiciliu în perioada 17.12.2021 – 31.12.2021, iar ulterior sub măsura controlului judiciar din 01.01.2022 pe o perioadă de 120 de zile.

La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Bihor și Structura centrală”, a detaliat DGA.

Articolul precedentFamiliile cu cel puțin 3 copii ar putea plăti 0,68 lei/kWh; ce modificări aduce ordonanța pentru plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică
Articolul următorSfârșitul unei „ere”. Prețurile mici din Bulgaria au devenit istorie pentru românii care tranzitează acest stat