Liderul PSD a vorbit astăzi din nou despre rezultatele alegerilor locale, în condițiile în care social democrații au pierdut câteva zone importante ale țării. Firește, declarațiile lui Marcel Ciolacu nu indică vreun eșec al partidului, ci a vorbit despre sancționarea de către electorat a candidaților anchilozate „de prea mult timp în anumite funcții publice”.

Persoanele anchilozate de prea mult timp în anumite funcții publice, indiferent dacă au fost din partea PSD sau din partea PNL, au fost sancționate de către români. Românii au întotdeauna dreptate. Și acest lucru trebuie să ne fie calea atât pentru PSD cât și pentru alte partide”, a spus președintele PSD. Întrebarea de pe buzele tuturor a fost dacă referirea a fost directă către liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, care conduce Consiliul Județean Vrancea de 25 de ani, însă Ciolacu a evitat un răspuns direct, ci a spus că s-a referit „în primul rând” la primarul Timișoarei, Nicolae Robu. La Timișoara, Robu a suferit o înfrângere răsunătoare, datele provizorii indicând că Dominic Fritz – candidatul USR-PLUS ar fi primit peste 50% din voturile exprimate.

A avut și o veste bună Ciolacu, cu care tot amenință cu transformarea PSD într-un partid de încredere, după rezultatele tot mai slabe obținute în alegeri. „Procesul de reconstrucție internă a dat roade în acest moment. PSD trebuie să se deschidă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Articolul precedentNegoiță schimbă tactica și se gudură pe lângă Nicușor Dan
Articolul următorOprișan, pe sistemul „Adio, dar rămân cu tine”