Digi 24

Valoarea tichetelor de masă va crește începând de luna viitoare cu 5 lei, iar o altă majorare va fi aplicată începând cu prima zi a anului viitor.

Cel puțin aceasta asigură autoritățile, prin vocea premierului Marcel Ciolacu.

Ieri, printre proiectele aflate în dezbatere și vot în ședința de Guvern s-a numărat și un act normativ legat de această majorare. Potrivit lui Ciolacu, măsura a reprezentat o promisiune „din prima săptămână de guvernare și (…) este o prioritate”, respectiv majorarea valorii tichetelor de la 30 la 35 lei lunar – începând cu 1 august, urmând ca de la 1 ianuarie anul viitor să se ajungă la 40 lei pe lună.

E un gest cât se poate de firesc, ținând cont de inflația din acest an”, a punctat premierul înaintea ședinței de Guvern.

Este vorba despre o Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru aplicarea acestor prevederi.

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, majorarea valorii tichetului de masă în contextul scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, ca urmare a războiului din Ucraina și a liberalizării preţurilor la energie.

Având în vedere că valoarea acestor tichete a rămas neschimbată în ultimele două semestre, deși prețul alimentelor cât și al utilităților au crescut semnificativ, Executivul a decis majorarea în două etape a acestei valori: de la 30 de lei la 35 de lei, începând cu data de 1 august 2023, respectiv 40 de lei din 1 ianuarie 2024.

Totodată, prin derogare de la art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, nivelul nominal al tichetului de masă, de până la 40 lei/ tichet/ zi, se va aplica și în primele două luni ale semestrului II ale anului 2024, respectiv august 2024 și septembrie 2024”, se detaliază într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Articolul precedentAcționarii ROMGAZ primesc dividende începând de astăzi
Articolul următorDecizie controversată: torționarii disidentului Ursu, achitați definitiv; procurorii iau în calcul declararea unei căi extraordinare de atac