bani

Depozitarul Central a anunțat că va distribui dividende pentru S.N.G.N. ROMGAZ SA, investitorii urmând să intre în posesia acestora începând de astăzi și până pe 27 iulie 2026.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează strict prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare și registru, de aici și anunțul transmis printr-un comunicat de presă.

Astfel, Depozitarul Central arată că este vorba despre dividendele aferente anului 2022, valoarea dividendului brut pe acţiune fiind de 3.42 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 06/07/2023. Acţionarii care sunt clienți ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central își pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează astfel: prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari; în numerar, la ghişeele bancare ale BRD GROUPE SOCIETE GENERALE SA din întreaga ţară”, se precizează în comunicat.

Acestea nu sunt însă singurele dividende care vor fi distribuite în perioada următoare. Într-un alt comunicat, Depozitarul Central arată că în perioada 28 august 2023 – 29 august 2025 vor fi distribuite dividende pentru acţionarii I.A.M.U. S.A. (simbol IAMU), valoarea dividendului brut pe acţiune fiind de 0.421046 lei.

Articolul precedentTârziu, despre Șoșoacă: „Înainte de a intra în Parlament pe listele AUR, era un no name, era nimeni în drum, n-o știa nimeni”
Articolul următorValoarea tichetelor de masă se va majora până la 40 de lei