Sursa foto: Facebook

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, afirmă despre fosta sa colegă din partid, Diana Șoșoacă, că era „un nimeni” și că aceasta a devenit „vedetă”, după ce a fost propulsată pe listele formațiunii și a câștigat mandatul de senator.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care Șoșoacă i-a reproșat lui George Simion o posibilă susținere a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, după ce avocatul Gheorghe Piperea, aflat pe lista AUR la europarlamentare, a avansat această ipoteză.

De aici, un întreg scandal. Șoșoacă a scris pe Facebook cuvinte destul de dure – nimic nou „sub soare”, iar Claudiu Târziu nu s-a sfiit la rândul său să o jignească.

Încă o dovadă că AUR-ul s-a coclit! Omul politic Gh. Piperea, membru AUR, aflat pe lista europarlamentarelor TINICHELEI, o vrea pe Firea la Primăria Capitalei! Ce spun bătrânii din azile? Acum înțelegem de ce au dat tinichelele aviz favorabil la PLX 145!

Faptul că AUR ia în considerare susţinerea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, prin vocea lui Piperea, spune multe! Arată de ce, în scandalul azilelor groazei, AUR-ul a fost mut! TINICHEAUA NU A SPUS NIMIC, A TĂCUT MÂLC! Arată, în plus, că AUR-ul lui George Simion e capabil de orice combinaţie ca să ajungă la ciolan. Şi totul e pe bani mulţi!

ACUM SPER CĂ AȚI ÎNȚELES CĂ AUR = PSD! COPILUL LUI DÂNCU!
V-am spus de mult că AUR-ul s-a coclit! Acum aveţi încă o dovadă. AUR-ul face aranjamente dubioase, în timp ce se dă naţionalist. Şi, în timp ce România e în cea mai gravă criză economică, socială şi la un pas de a fi împinsă în război, AUR se ocupă de lansări de candidaţi şi pescuieşte în ape tulburi şi puturoase.

Cei care mă îndemnau să mă aliez cu AUR să ia aminte la adevăratele intenţii şi la manevrele mizerabile ale conducerii acestui partid care nu mai are nici o legătură cu naţionalismul şi cu România, ci doar cu obţinerea de avantaje. Cine votează AUR, votează Firea, votează PSD, votează Dâncu si Grupul de la Cluj, deci GLOBALIȘTII, VOTEAZĂ SISTEMUL!

Nu vă mai duceți după fentă! AUR-ul actual e metal fake. Şi acum ,mai mult ca niciodată, nu mai aveţi nici o scuză că nu aţi ştiut!
Acum înțelegeți de ce sistemul o cenzurează pe Șoșoacă si nu scoate o vorbă despre partidul S.O.S România! Directorul SRI -ROG- nu a ieșit degeaba. A anunțat ca și politicianul Gh. Piperea că sistemul se va lupta până la capăt să își salveze hidra coruptă, crimele si trădarea națională! Și că adevărații naționaliști, patrioti ca ȘOȘOACĂ, vor fi anihilați de oamenii sistemului!

De aceea, îi chem pe naţionaliştii adevăraţi alături de S.O.S. România. Dacă nu vreţi să munciţi pentru Firea, pentru PSD şi pentru cei care au distrus această ţară, veniţi în S.O.S. România. NOI ÎL AVEM PE DUMNEZEU!
Dacă nu, aveţi măcar decenţa de a renunţa să vă mai spuneţi naţionalişti. Ce legătură au TINICHEAUA, Firea şi PSD-ul cu naţionalismul
?”, se arată în postarea Dianei Șoșoacă.

La B1 TV, Târziu a explicat însă de ce AUR nu a intervenit în scandalul legat de azile, atrăgând atenția că „doamna Șoșoacă minte și și-a făcut un obicei din asta”.

Am luat poziție cu privire la azilele groazei, am condamnat ce s-a întâmplat acolo, am cerut personal demisia doamnei Firea și a domnului ministru Budăi (…). Iar George Simion, colegul meu care e președintele partidului, a intervenit în sesiunea extraordinară a Parlamentului pe același subiect. Deci noi am avut o poziție foarte clară.

În privința candidaturii doamnei Firea la Primăria Capitalei, eu cred că azi nu se mai pune problema ca doamna Firea să mai candideze la nicio funcție în stat până nu-și clarifică situația cu privire la implicarea dânsei în acel scandal de la azilurile groazei. În al doilea rând, între noi, AUR, și Gabriela Firea există o incompatibilitate vădită de valori, de principii și de fapte.

Domnul Piperea vorbește în nume personal, nu are calitatea să vorbească în numele partidului AUR. Eu am calitatea să vorbesc în numele partidului AUR. Dânsul e un candidat al nostru, nu e în conducerea AUR, nu e lider în conducerea AUR cum sunt eu. E o opinie. (…)

Uitați ce e… doamna Șoșoacă, înainte de a intra în Parlament pe listele AUR, era un no name, era nimeni în drum, n-o știa nimeni. Noi am introdus-o în Parlament, am făcut-o vedetă și acum, de la înălțimea acestei popularități nemeritate pe care a căpătat-o pe seama partidului AUR, își permită să înjure partidul care a băgat-o-n Parlament. Foarte bine, asta arată caracterul domniei sale.

În privința relațiilor noastre cu senatorul Dîncu, ele sunt foarte limpezi – nu există, nu au existat nici înainte, nici azi, nu vor exista nici mâine. Faptul că la un moment dat domnul Simion i-a conctatat pe toți cei din vârful partidelor existente la acea vreme, în anii 2013 – 2015, pentru a susține cauza națională a reuniunificării Basarabiei cu România nu înseamnă vreo tovărășie, ci că a încercat să capete susținere pentru un proiect care ar trebui să depășească interesele de partid.

Altă relație nu există cu domnul Dîncu care, altminteri, e un coleg onorabil din Senat cu care nu am nimic de împărțit nici de făcut împreună.

Nu văd de ce doamna Șoșoacă susține că am fi într-o relație de filiație cu domnul Dîncu, atât timp cât eu am în spate o carieră de 28 de ani de presă în care se poate vedea cam cum am scris despre PSD, da? Mai degrabă ar putea să mă bănuiască oamenii că am susținut pe alții decât pe PSD. Am fost un ziarist care a dat în PSD din toate puterile, așa că nu-mi spuneți mie că sunt cu PSD acuma… Eu și AUR am dat și dăm în PSD pentru, că dăm în toți cei vinovați pentru dezastrul din România de azi”, a declarat Claudiu Târziu, pentru B1 TV.

Articolul precedentConsilier general al Capitalei: „O bătaie de joc. Proiectul Prelungirea Ghencea se împotmolește din nou”
Articolul următorAcționarii ROMGAZ primesc dividende începând de astăzi