Foto: Facebook/Casa lui Patrocle
Foto: Facebook/Casa lui Patrocle

Voluntarii care lucrează pentru adăpostul ”Casa lui Patrocle” fac un apel la suceveni să nu mai arunce gălețile cu apă pe care reprezentanții asociației le lasă, pe stradă, pentru animalele fără stăpân.

Aceștia au explicat că, în perioada de caniculă, și animale străzii au nevoie de apă, suferind din cauza căldurii extreme.

În timpul verii, animalele fără stăpân găsesc foarte greu surse de apă. Deși voluntarii plasează recipiente pentru animalele însetate de pe stradă, există oameni care le aruncă, fură sau răstorană gălețile cu apă

Azi am pus și afiș pe găleată. Și-am rugat frumos să n-o mai ia. Că nu mai avem altele. Este apă. Doar apă. Pentru câini, pisici și păsări. Iar afară caniculă. Dacă nu-i lasă lasă sufletul să ajute cu ceva, orice, să plece mai departe și să lase pe iubitorii de animale s-o facă. Iar dacă foamea și setea i-ar privi zilnic prin ochi de animale, pe unii de printre noi, poate ar exista mai multă compasiune”, au scris reprezentanții, pe contul de Facebook.

Casa lui Patrocle are sute de câini în adăpost: ”Nu-i putem salva pe toți. Dar apă și mâncare putem să le dăm”

Membrii asociației au explicat că nu pot prelua pe toți câinii fără stăpân de pe stradă, adăpostul fiind plin, iar adopțiile lăsându-se așteptate.

În momentul de față, ”Casa lui Patrocle” din Suceava are în grijă peste 300 de câini și funcționează cu ajutorul donațiilor.

Nu-i putem lua pe toți. Nu-i putem înfia pe toți. Nu-i putem salva pe toți. Dar o găleată de apă și-o strachină de mâncare le putem da. Măcar atât. Vă îndemnăm la fapte bune! Iar dacă puneți un afiș poate nu vă mai fură nici vouă strachinile!”, a transmis asociația.

Articolul precedentUn bărbat din județul Suceava va sta după gratii pentru că și-a maltratat calul
Articolul următorCota de resurse generate de planetă pentru anul 2022 s-a terminat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time