Foto: Facebook/WWF România
Foto: Facebook/WWF România

Membrii World Wildlife Fund din România atrag atenția că resursele produse de planetă pentru anul 2022 au fost epuizate.

Earth Overshoot Day marchează data la care umanitatea a folosit toate resursele biologice pe care Pământul le regenerează, pe parcursul întregului an.

Astăzi, 28 iulie, este momentul în care am consumat, la nivel global, resursele produse de planetă pentru 2022

Practic, omenirea va trăi “pe datorie”, din resursele anilor ce vor urma. Datele au fost publicate în studiile recent efectuate de către Global Footprint Network.

Fenomenul a început în 1971. În momentul de față, umanitatea folosește resursele pe care planeta le va produce pe timpul generațiilor viitoare.

Statisticile arată că, până la sfârșitul lui 2022, vom fi consumat 1.75 planete, în termeni de resursele generate de Pământ. Factorul determinant este creșterea cu 1.2% a amprentei de carbon a umanității în 2022, față de anul trecut”, se arată în studiu.

World Wildlife Fund: ”E oficial: am epuizat resursele planetei”

Azi e Ziua Suprasolicitării Planetei (Earth Overshoot Day), adică ziua în care umanitatea a folosit toate resursele biologice pe care Pământul le regenerează pe parcursul întregului an.

Până la sfârșitul lui 2022, vom fi consumat 1.75 planete. Factorul determinant este creșterea cu 1.2% a amprentei de carbon a umanității în 2022, față de anul trecut, arată datele studiului.

Dacă ne unim forțele, putem ajunge „la zi” cu utilizarea resurselor planetei prin:

  • protejarea surselor de apă dulce;
  • trecerea la sisteme electrice inteligente;
  • reducerea risipei alimentare.

Este vital să securizăm resursele planetei. Asta va conduce la stabilitatea climei, hrană sănătoasă pentru toți, apă potabilă și o mai bună calitate a vieții”, au transmis reprezentanții World Wildlife Fund din România.

Articolul precedentAsociație pentru protecția animalelor: ”Este doar apă. Este pentru câinii străzii. Nu mai aruncați și nu mai răsturnați gălețile”
Articolul următorMagistrații, îngroziți din cauza modificărilor la Legile Justiției. Aprobarea acestora are impact direct asupra justițiabililor. Analiză
Jurnalist full-time / Pesimist part-time