Ștefan Caraman (PS News)

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie a anunțat, într-o postare pe Facebook, faptul că Ștefan Caraman (PNL), consilierul său pe probleme de sport și cultură, și-a dat demisia după ce a postat un mesaj plin de jigniri la adresa vicecampioanei olimpice la scrimă Ana Maria Popescu. La sosirea din Japonia, Ana Maria Poescu a refuzat să dea mâna cu ministrul Eduard Novak, după un schimb de replici făcut prin intermediul presei.

„În urma comentariului regretabil postat pe pagina personală de Facebook, domnul Ștefan Caraman și-a înaintat demisia din funcția de consilier al primarului pe probleme de cultură și sport”, a scris primarul din Tulcea.

Redăm mai jos mesajul pe care Ștefan Caraman l-a scris după gestul pe care Ana Maria Popescu (nu) l-a făcut la revenirea de la Tokyo.  

Gest de mare țoapă al Anei Maria Popescu, refuzând să strângă mâna ministrului Sportului (…) dacă a făcut o declarație nefericită, o puteau regla amândoi face to face; dar să-l lași cu mâna întinsă și să treci precum o putoare pe lângă clientul cu bani puțini, asta arată că degeaba ești campion la sport, dacă ești codaș la bun simț. Modul ăsta gherțoiesc de a te purta în public este, vrei nu vrei, un model pentru ceilalți; deci asta trebuie să facem când suntem supărați pe oficiali (buni, răi, sunt oficiali), îi scuipăm în gură și îi înjurăm de mamă, că avem noi frustrări, nu? Ivan, Nadia, Lipă, Szabo, Silivaș, Vaștag, Covaliu, n-ar fi făcut niciodată așa ceva în public, niciodată; și ăia au luat medalii un snop, au fost și sunt în Panteonul sportului mondial, doamna asta cifută, din păcate nu. Gestul și declarațiile ei îmi întăresc convingerea că sportivii ăștia de după ’89 au devenit niște pițipoance pline de ifose, niște prestatori pentru bani și atât; nu tu eleganță, nu tu educație, nu tu caracter, nu tu respect de sine; nu, tată, doar fițe

a scris Ștefan Caraman

Ulterior, însă, a șters postarea de pe Facebook. De altfel, acesta și-a justificat gestul deplasat prin prisma scriitorului, deci omul cu cuvintele la purtător. „Probabil fiind scriitor și oarecum polemist m-am lăsat luat de val”, a declarat Caraman pentru Digi 24.

Novak crede că motivul pentru care Ana Maria Popescu n-a luat aurul la JO e vârsta, nicidecum lipsa de finanțare

Articolul precedentSuceava. Gheorghe Flutur îi face pe medaliații de la Tokyo „cetățeni de onoare”
Articolul următorSchimb de replici în șeful Gărzii Naționale de Mediu și primarul orașului Sinaia pe tema unei gropi de gunoi ilegale!