Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu îl ia la „rost” pe premierul Florin Cîțu cu privire la eșecul campaniei de vaccinare, prin ratarea „țintelor” pe care șeful executivului le-a fixat, de 7 milioane de persoane vaccinate la data de 1 august. Numărul românilor care s-au imunizat este de puțin peste 4,9 milioane, mult sub cel pe care premierul l-a anunțat înainte de 1 iunie, când stabilise calendarul relaxărilor bazat pe vaccinare.

„După ce a ratat –  #bigtime – toate țintele de vaccinare, coordonatorul principal al campaniei, premierul Cîțu, se preface că nu înțelege de ce. Dacă ar scoate capul din întâlnirile cu primarii din partid, adevărul i-ar exploda în față:  Pentru că România este neguvernată de la începutul anului!!! Campania de vaccinare n-a fost o clipă în #echipacastigatoare! Pentru că voi faceți la Guvern documente de partid și împărțiți banii românilor pentru a pune mâna pe ciolan la PNL, fără a mișca un deget pentru vaccinare și pentru pregătirea țării de un posibil val 4 al pandemiei”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu, plin de ironie

Acesta a fost ironic la adresa campaniei de informare, în care imagine au fost „marele Brad Pitt în mizerie și cu Raluca Turcan von Brukenthal”, pe care liderul PSD o consideră ca fiind de fapt campania pentru congresul liberalilor.

Totodată, în opinia lui Ciolacu, vaccinarea s-a oprit la „granița marilor orașe”, în timp ce pentru mediul rural nu a fost folosită o strategie potrivită. „Nu ați făcut niciun fel de parteneriat cu administrațiile locale; nu le-ați dat nicio atribuție primarilor în afară să îi cocoșați, ca și anul trecut, cu tot felul de costuri legate de organizarea centrelor de vaccinare. Cât de ticălos să fii să dai acum vina tot pe ei, când toată comanda este la voi și la DSP-ul politizat de voi! Cât de ticălos să fii să vrei ca nota de plată să fie plătită tot de români prin noi și noi restricții absurde?!”, a mai scris liderul social democraților.

De asemenea acesta a concluzionat că „toată suferința, toate restricțiile și scăderea nivelului de trai” românilor sunt doar pentru congresul PNL, un congres „de doi bani”.

Cîțu a anunțat o nouă relaxare, de la 1 august

Premierul Florin Cîțu a anunțat noile măsuri de relaxare a restricțiilor ce vor intra în vigoare de la 1 august. Acestea au fost aprobate în ședința de Guvern de miercuri, iar cele mai multe vizează zona activităților cultural-artistice și de divertisment.

„Am aprobat măsurile de relaxare a restricţiilor de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute. Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Condiţie foarte importantă – participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi”, a precizat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Orban critică eșecul campaniei de vaccinare

Articolul precedentBani de la buget pentru disponibilizații de la CEO și CEH
Articolul următorGuvernul rămâne „calm”. Reacționează după două săptămâni de la dezastrul provocat de inundații