Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României

„Azi mai închidem două sinecuri”, a scris ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook, adăugând că ministerul pe care îl conduce va elibera din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la Tohan și Carfil, două companii care, potrivit ministrului, nu numai că ar înregistra pierderi, ci ar avea și datorii mari la stat.

Claudiu Năsui: „Este categoria de sinecuri apărută în 2002 și care a dăinuit până azi”

Ministrul Economiei a relatat că acești administratori speciali ar fi trebuit să pregătească companiile de stat pentru privatizare, iar în practică nu ar fi făcut nimic. „Dimpotrivă, își iau bani atât timp cât compania nu este privatizată”, a mai spus Claudiu Năsui.

Conform relatărilor ministrului, Tohan și Carfil sunt două companii de stat care au astfel de administratori „speciali”. Mai exact, cei doi primeau lunar 8.962 de lei, respectiv 9.000 de lei.

„De unde bani? Din banii companiilor, care mai departe fac pierderi și generează datorii la stat. Datorii care sunt șterse periodic. Deci din banii noștri, ai contribuabililor”, s-a întrebat retoric Claudiu Năsui, subliniiind inutilitatea păstrării în funcție a celor doi directori vizați.

Conform declarațiilor, Tohan SA ar fi, în acest moment, pe pierderi, în 2020 înregistrând pierderi de 3.6 milioane de lei, cu datorii la stat de 30 de milioane de lei. Nici Carfil SA nu stă mai bine, înregistrând pierderi de 11 milioane de lei în 2020 și datorii de peste 15 milioane de lei.

„La un moment dat va trebui să ne oprim cu toate sinecurile și toate categoriile „speciale”. În ministerul economiei și în companiile care au rămas la economie, reforma continuă. Trebuie să punem stop găurilor negre și companiilor de stat căpușate.”, a mai scris Claudiu Năsui, în încheierea mesajului său.

Citește și: Cîțu ar vrea să meargă la mare dar nu știe prețurile

Articolul precedentVama Veche: Tineri, reținuți pentru trafic de droguri de mare risc
Articolul următorVanghelie, chemat la Parchetul Buftea pentru a da explicații, după ce a fost acuzat de violență domestică
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.