Procesul primarului Ploieștiului, Andrei Volosevici (PNL), a fost amânat pentru luna octombrie. Este a 12 a amânare a recursului depus de procurorii DNA în dosarul de corupție al lui Volosevici.

Magistrații Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care judecă în recurs dosarul  actualului primar al Ploieștiului Andrei Liviu Volosevici, au decis ca următorul termen în proces să fie tocmai în prima jumătate a lunii octombrie.

În dosar, Volosevici alături de Simona Albu, actualul administrator public al municipiului Ploiești, sunt acuzați de procurorii DNA Ploiești de abuz în serviciu, cauza fiind legată de finanțarea din bani publici a clubului de fotbal Petrolul Ploiești.

În afara finanțării clubului de fotbal, în dosar se vorbește și despre o presupusă luare de mită pentru campania electorală din anul 2012 (această acuzație fiind doar pentru fostul și actualul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici).

Cei doi au fost achitați la instanța de fond, Curtea de Apel Ploiești, însă instanța ploieșteană a lăsat nesoluționată acţiunea civilă formulată de către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială municipiul Ploieşti împotriva lui Volosevici Andrei Liviu şi a Simonei Albu, menținând și sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale celor doi inculpați, instituit de DNA Ploiești în anul 2016.

Dosarul DNA a fost motivul pentru care Andrei Volosevici a renunțat să mai candideze la Primăria Ploiești.

Articolul precedentNăstase îi numește „eunuci” pe actualii lideri politici din România
Articolul următorRockerul Cîțu le urează liceenilor succes la bac, citând din AC/DC
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...