Co-președintele PAUR, George Simion a declarat, luni, în Parlament că nu va vota moțiunea PSD, ci înlăturarea Guvernului Cîțu, arătându-și cumva supărarea pe faptul că social democrații nu au trecut în textul moțiunii de cenzură unele dintre paragrafele pe care Simion, Târziu & Comp le-au transmis celor de la PSD, relatează Agerpres. Mai mult, Simion încearcă să dea asigurări, că în cazul în care moțiunea nu va trece, PAUR este dispus să depună o nouă moțiune, prin care să îi convingă și le liberali să voteze „pentru” căderea Cabinetului Cîțu.
„Nu ar trebui să mizeze social-democraţii pe voturile noastre, pentru că am trimis propunerile noastre privind textul moţiunii şi, în afară de câteva propoziţii, nu au introdus acele paragrafe dorite de noi. Totodată, AUR va vota şi se va alătura oricărui demers pentru a înlătura acest guvern, aşa că noi, mâine, nu votăm moţiunea PSD, ci votăm înlăturarea Guvernului Cîţu, care, în numai 6 luni, a făcut multe pagube pentru antreprenorii români, în special, şi pentru toţi românii din sectorul bugetar şi din privat, în general. Grupurile parlamentare AUR de la Camera Deputaţilor şi de la Senat vor vota pentru ca acest guvern să cadă”, a spus Simion, la Palatul Parlamentului.
Totodată, liderul PAUR a precizat că PSD și formațiunea pe care o conduce sunt două entităţi diferite, cu ideologii diferite.
„Noi o să votăm căderea Guvernului Cîţu. (…) Am avut discuţii cu mai mulţi parlamentari şi din cercul guvernamental, şi acum şi la viitoarele moţiuni sperăm să ni se alăture din ce în ce mai mulţi, pentru că Guvernul Cîţu e un guvern nociv pentru români.(…) Sperăm mâine, dacă nu, vom depune şi noi moţiune de cenzură în luna septembrie sau mai devreme, ca parlamentari de la PNL să voteze căderea guvernului”, a mai afirmat Simion.
PSD, în căutarea voturilor
Pentru ca această moțiune de cenzură să treacă, social democrații au nevoie de 234 de voturi. Chiar și cu voturile din partea PAUR, s-ar ajunge la numai 201 de voturi, adică sub cele necesare, astfel că PSD caută o rază de speranță în rândul minorităților sau chiar al „trădătorilor” din coaliție.
De altfel, Orban a anunțat că liberalii vor fi prezenți la dezbateri, dar că nu vor vota, tocmai pentru a înlătura orice suspiciune de trădare. Mai mult, luni, președintele PNL a precizat s-a luat decizia ca parlamentarii din „formaţiunile politice din arcul guvernamental să fie prezenţi şi să nu voteze. Obiectivul nostru este acela ca PSD să nu obţină niciun vot în plus faţă de voturile pe care le au parlamentarii PSD şi cei de la AUR.”
Lucian Romașcanu a prezentat, în plen, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu