Liderul PSD, Marcel Ciolacu îi cere lui Ludovic Orban, cel pe care cu dezinvoltură îl numește „brontozaur al politicii românești”, să trădeze coaliția de guvernare, astfel încât moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Cîțu să treacă, recunoscând că „se joacă în 18-20 de voturi”. Totodată, Ciolacu a precizat că România nu va rămâne fără guvernare, având deja pregătit un guvern paralel, cu Rafila în frunte, considerând că social democrații sunt cei mai în măsură să dea premierul, fiind partidul care a câștigat alegerile din decembrie 2020.

„PSD va veni cu toți parlamentarii. Avem un singur parlamentar care e sub tratament cu o boală incurabilă, dar va fi prezent. Avem voturile celor de la AUR, cu care am discutat. Au anunțat parlamentarii neafiliați cum votează. Trebuie să avem și 20 de voturi de la actuala coaliție. Eu, dacă aș fi în locul lui domnul Orban, aș face un act de patriotism și i-aș îndemna pe colegi să voteze moțiunea. E ultimul brontozaur al politicii românești, este de 30 de ani la acest nivel. Sunt un dezastru amândoi pentru România (n.r. Cîțu și Orban).

Se joacă în 18-20 de voturi. Se vor schimba prioritățile, dacă trece moțiunea. De departe, avem specialiștii și pregătirea de a împinge lucrurile înainte”, a spus Marcel Ciolacu la TVR 1, în emisiunea „România9”.

Ciolacu: „Nu mai îmi jigniți inteligența”

Deși realizatorul Ionuț Cristache i-a amintit lui Ciolacu de faptul că premierul vine cu cifre și statistici cu privire la creșterea economică, pe datele macroeconomice, potrivit cărora economia se mișcă, creșterea va fi mare anul acesta, preconizată la 7%, puterea de cumpărare, potrivit INS, este în creștere, replica acestuia din urmă a fost una foarte dură. „Vă rog frumos, nu mai îmi jigniți inteligența. Dacă ai dus economia în cap, tu cu Orban, că unul era premier, celălalt la Finanțe, păi nu-i normal că ai creștere?”, s-a întrebat, retoric, liderul PSD.  În același timp, parcă nevrând să admită faptul că anul trecut a fost unul plin de provocări din cauza pandemiei.

Orban: „Opoziția și-au proclamat în mod fals victoria”

Articolul precedentSimion și PAUR nu votează moțiunea PSD
Articolul următorAngela Merkel vrea organizarea unui summit UE-Rusia, în ciuda obiecțiilor