Lovitura lu Tache

Pentru că, ei bine, România chiar fiind țara tuturor posibilităților, și de această dată este vorba tot de o tradițională răfuială între ”falăngile” vechii gărzi a sistemului ticăloșit.

”Marea resetare” urmând a fi declanșată de-abia din toamnă. Și doar dacă structurile contrainfromative implicate în ”împingerea pe scări” a ”pianului” Coldea vor reuși să se țină departe, până atunci, de orice cântec de sirenă. Astfel că, pe 7 iunie ar fi bine ca beligeranții să nu primească nicio mână de ajutor, pentru ca nu cumva DIVIZIA INTERNĂ a ASI să fie nevoită ”să întoarcă armele”… 

Până atunci însă, iată că detonăm adevărata ”BOMBĂ” din acest deja prea ca la țară ”Jihad fratricid” între ”bătrânii combinatori securiști” ai zonei gri a serviciilor. Și anume faptul că nu Hideg l-a turnat primul pe Coldea! Da, știu destul de bine, omul de afaceri Cătălin Hideg, șantajat ca la ”cap la 14” a depus denunțul de facto. Numai că jocul operativ era deja într-o fază destul de avansată la acel moment…

Astfel că, strict temporal vorbind, nu Hideg l-a făcut pe Coldea! Denunțul acestuia – unul cât se poate de binevenit, de altfel! – fiind doar ”mingea la fileu” ridicată pentru adevărații jucători care au luat ”decizia de oportunitate” de a ”optimiza de îndată” cauza penală a lui Florian Coldea.

Cel despre care, într-o ”Lovitură” de dinainte de declanșarea nebuniei, titram că ”Dacă strănută Coldea, răcește Kovesi”!

”Lovitură” care, din câte știm, a fost nu doar citită, dar și ”disecată contrainformativ” de către Laura Codruța Kovesi. Cea care, știind mai bine decât mulți alții ce ”șarpe de dudău”, din cel ”care nu uită și nu iartă” poate fi Florian Coldea, nu s-a lăsat sedusă pe barca lui M.V., în ultima ieșire a celor doi, în largul Coastei de Azur.

Astfel că, pragmatică cât restul ”marilor bărbați de stat” la un loc, Kovesi a acceptat pe loc ”oferta de nerefuzat” de a i se asigura un ”culoar” pentru revenirea în țară. Mai ales că dacă sistemul încă îl ține ”la aparate” pe George Simion pentru a putea juca rolul ”Veoricăi” în al doilea tur prezidențial, în fața candidatului ”Dreptei Unice” – indiferent care va fi acesta! – chiar că multe se pot întâmpla!

Drept urmare, scurt și la obiect, Kovesi tocmai ce a dovedit că și-a depășit maestrul! Și încă de o modalitate care i-a trimis pe fentă până și pe unii dintre cei mai informați inițiați ai sistemului. Cei care chiar au ”înghițit” refuzul EPPO de a face recurs la ”condamnarea spre minim” a omului de afaceri Cătălin Hideg ca o ”dovadă supremă” a ”deal”-ului dintre Kovesi și Coldea.

Dar nu, băieți, nu a fost așa! Să recapitulăm… EPPO a obținut o primă condamnare în instanță. În procesul în care ceruse o condamnare de 10 ani. Numai că, după pronunțarea sentinței de patru ani, nu a mai depus recurs. Astfel că ”flămânzii” de ”coldiști” în frunte cu Dumbravă și Trăilă s-au repezit să muște ”momeala”! Și au dat drumul la ”vrăjeala aia proastă” despre”optimizarea de la 10 la 4 ani”!

Astfel că deja, în această fază a anchetei, probatoriul nu se mai bazează doar pe denunțul omului de afaceri. Dar și pe ”joagărul” penal Puiu Popoviciu – Alexander Adamescu. Cel în care nu doar Coldea își va prinde urechile, dar și ”operativii” cu ”harfe” de ofițeri de contrainformații.

Însă, dacă printr-o minune, Coldea va trece ”ca gâsca prin apă” și prin aceste dosare, tot nu mai are scăpare… Nici măcar la Bari, la vila ”secretă” a lui Gruia Stoica. Știe el care… Dar și noi!

De ce? Este suficient să parcurgeți anemica știre de presă din data de 21 mai și să vă întrebați singuri de ce…

”Înalta Curte de Casație și Justiție a României a anulat definitiv ordinul procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție prin care procurorul Lucian Onea a fost revocat de la conducerea Serviciului Teritorial Ploiești a Direcției Naționale Anticorupție”.

Astfel că Lucian Onea se întoarce la conducerea ”unității de elită” printr-o decizie cu adevărat halucinantă a Curții Supreme. Iar de acum Kovesi poate răsufla ușurată că noii săi parteneri și-au ținut și ei partea lor de înțelegere, după ce Onea le arătase parcarea subterană a micului mall Jolie Ville. Cel aflat la o aruncătură de băț de vila lui Coldea. Și singurul loc unde generalul își mai purta discuțiile sensibile, încălcându-și astfel ”omerta” auto – impusă.

Și uite cum Kovesi l-a turnat prima pe Coldea! Iar Onea nu doar că a fost ”spălat”, dar și ”parfumat” cu impunerea revenirii în fruntea DNA Ploiești. Un Onea anchetat fiind altfel o ”povară pe sufletul” Codruței Kovesi.

Cea care, după ce a acceptat să nu-i mai strice nici ”coafura” Ursulei cu dosarul vaccinurilor până la termenul limită de 9 iunie, pare a fi împușcat cu adevărat toți ”iepurii din Pădure”, cu o singură lovitură.

Astfel că, în acest dosar cel puțin, NU SE VA AJUNGE și LA KOVESI! O DĂM SCRIS!

La fel cum dăm și o altă ”anemică știre”, din 24 mai. Una care la rândul său va perturba, atunci când ”dinamica operativă” o va impune, întreg curentul suveranist. ”Ministerul Afacerilor Externe a comunicat părții ruse, astăzi, 24 mai, în urma convocării la sediul MAE a însărcinatului cu afaceri a.i. al Federației Ruse la București, decizia de declarare persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat rus acuzat pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice”.

Chiar așa, Gușă, oi avea tu idee de ce? Nu de alta, dar tot te dai tu expert în Ambasade…

Articol preluat din ASI-România

VIALovitura lu' Tache
SURSĂASI-Romania
Articolul precedentConsiliul Concurenței, verificări la prețurile biletelor de avion
Articolul următorConsiliul Național al Audiovizualului sancționează Realitatea Plus pentru încălcarea normelor electorale