Avion
Avion. Sursa foto: pixabay. com

Există suspiciuni privind modul în care s-au majorat prețurile la biletele de avion, s-ar putea deduce din cea mai recentă acțiune declanșată de Consiliul Concurenței.

Conform instituției, în această perioadă va fi analizat modul în care companiile aeriene „stabilesc nivelul prețurilor biletelor de avion pentru rutele care au plecare din România”, în contextul în care „companiile aeriene au majorat considerabil prețurile biletelor de avion”.

Și, din acest motiv, vor fi analizate atât structura pieței serviciilor de transport aerian de călători din România, cât și mecanismele de funcționare ale acesteia, Consiliul Concurenței precizând că verificările sunt necesare dat fiind că sunt creșteri „mari ale prețurilor biletelor de avion practicate de către companiile aeriene, odată cu ieșirea Blue Air de pe piață și a renunțării Tarom la operarea unor curse aeriene”.

Astfel, vor fi analizate cererea și oferta de pe piață, nivelul de transparență a modului de stabilire a prețurilor biletelor practicate de către companiile aeriene, inclusiv de ajustare dinamică a acestora și vor fi identificate eventuale disfuncționalități ale pieței.

La finalul analizei, Consiliul Concurenței va formula propuneri și recomandări în scopul eliminării posibilității de inducere în eroare a consumatorilor, iar în măsura în care vor fi descoperite încălcări ale legii, vor fi inițiate procedurile necesare pentru sancționarea acestora”, a transmis instituția.

Articolul precedentCiolacu ar putea merge pe varianta susținerii unui candidat comun cu PNL pentru alegerile prezidențiale
Articolul următorColdea, EL TE-A TURNAT! AICI!