Tot mai mulți români fac cumpărături online

Smartphone-ul este cel mai folosit pentru comerțul electronic.

Comerţul electronic câștigă tot mai mut teren în România. Astfel, românii preferă cumpărăturile online deoarece câştigă timp (85%), economisesc bani (69%) şi nu mai merg  la mall sau la supermarket, potrivit studiului despre comportamentul e-Shopperilor români. Românii folosesc smartphone-ul pentru cumpărăturile online (88% faţă de 65%, cât e media europeană), fiind mulţumiti de uşurinţa livrării (82% faţă de 75% UE) sau a returului (65% în România, 55% în UE). Datele au fost puse la dispoziţie de compania de curierat DPD România în cadrul evenimentului „Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză”, organizat împreună cu Profit.ro, în parteneriat cu Asociaţia Română a Magazinelor Online. Informațiile au fost obţinute în urma  unor interviuri online realizate în 21 ţări europene, în România fiind chestionate 1.002 persoane.

Numărul românilor care îşi fac online cumpărăturile a crescut cu 11% în 2020 (faţă de 2019) şi cu 4% în 2021 (faţă de 2020)

E-shopperii români au primit 4,4 colete (media UE fiind de 5,5 colete). Anul trecut românii au făcut, în medie, 50 de achiziţii online, cu 15 mai multe comparativ cu  anul 2019. Când fac cumpărături online, românii folosesc telefoanele inteligente (88%, mult peste media UE, care este 65%),  79% alegând magazinul online datorită social media şi influencerilor (în UE, media este de 57%.), 84% dintre români  îşi împărtăşesc experienţa e-shopping (în timp ce media europeană  este de 69%).

.Când fac cumpărături online, românii folosesc cel mai mut telefoanele inteligente (88%, mult peste media UE, care este 65%), 79% alegând magazinul online datorită social media şi influencerilor (în UE, media este de 57%). 84%  îşi împărtăşesc experienţa e-shopping (în timp ce media europeană la acest capitol este de 69%),  doar 29% dintre e-Shopperii români fiind înscrişi în scheme de loialitate ale magazinelor( media europeană fiind de 35%.).

Tarifele de acces la lacurile din stațiunea Sovata, majorate din cauza preţurilor energie

Articolul precedentTarifele de acces la lacurile din stațiunea Sovata, majorate din cauza preţurilor energiei 
Articolul următorVolodimir Zelenski avertizează: În iulie va veni catastrofa alimentară. Zeci de milioane de persoane vor fi afectate