Peste 11 milioane de formulare au fost completate în cadrul recensământului online

Etapa a doua a recensământului începe pe 31 mai .

Peste 11 milioane de chestionare au fost completate și transmise în etapa de autorecenzare din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor, pe parcursul celor 11 săptămâni de recensământ complet digitalizat. Anunțul a fost făcut de către Institutul Național de Statistică, care a dezvăluit faptul că România este țara din Uniunea Europeană care a înregistrat cel mai mare număr de chestionare primite de la populație la prima etapă de autorecenzare.

Începând cu data de 31 mai, începe ultima etapă a recensământului, cea cu recenzori

Aceștia vor merge în teren și vor realiza interviuri față în față. Recenzorii nu vor avea chestionare pe hârtie, ele urmând să fie completate pe tablete. 20.000 de recenzori – față de 100.000 în 2011 – vor colecta datele celor care nu s-au autorecenzat online, începând din ultima zi a lunii mai. Recenzorii nu au acces la date după ce le-au colectat pe tabletă, ele se transmit către baza de date a INS când au semnal de internet, dacă nu au semnal rămân stocate pe tabletă până când recenzorul are acces la internet, iar datele nu se pierd și recenzorul nu le poate accesa. Datele provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor vor fi publicate la finalul anului, iar cele finale în primăvara anului viitor. Data finalizării recensământului este 17 iulie, a precizat președintele Tudorel Andrei președintele Institutului Național de Statistică.

”Participarea a fost peste așteptările noastre, ținând cont că gradul de autorecenzare a depășit 50%. Este o premieră pentru România, mai ales că acest recensământ este complet digitalizat. Această ultimă etapă este extrem de importantă pentru că trebuie să recenzăm toate locuințele și persoanele care nu au fost recenzate în prima perioadă a recensământului dedicat interacțiunii cu persoanele. Avem la dispoziție suficient timp, până pe 17 iulie, în care suntem convinși că vom colecta date pentru un recensământ cum nu a mai fost în România.”, a spus Tudorel Andrei președintele Institutului Național de Statistică.

Tot mai mulți români fac cumpărături online

Articolul precedentANPC avertizează părinții: Unele jucării reprezintă un real pericol pentru cei mici
Articolul următor28 mai: Ziua Porţilor Deschise la Brigada 30 Gardă ”Mihai Viteazul”