Orban, viitorul președinte al României?

Cu toate că reputația lui Orban se află, în acest moment, într-un oarecare declin, actualul președinte al PNL sugerează, voalat, că ar putea reprezenta partidul la următoarele prezidențiale

Ludovic Orban
Ludovic Orban / Foto: Facebook

Cum premier nu i-a mai fost dat să fie, președintele liberalilor, Ludovic Orban, țintește spre următoarea funcție în stat, și-anume cea de președinte al țării. Cu toate că nu există nicio declarație oficială, în acest sens, Orban nu neagă o eventuală candidatură, ba din contră: o sugerează voalat.

Ludovic Orban este președintele PNL, așadar, în opinia acestuia, candidatura i se cuvine

„Până în 2024 avem un preşedinte al României, Klaus Iohannis, noi suntem în parteneriat cu preşedintele României”, a spus Ludovic Orban, întrebat despre o eventuală candidatură, adăugând că până în 2024 mai este timp pentru a lua decizii.

Sigur că odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al PNL am în calcul şi această eventualitate, că sunt un om serios care are o gândire strategică

Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută la Constanța

Ceea ce îi scapă actualului președinte al PNL din vedere este că până la o eventuală candidatură la prezidențiale, acesta are de trecut prin alegeri interne, pentru stabilirea viitoarei conduceri a PNL. În momentul de față, acesta este singurul candidat oficial, ce-i drept. Chiar și așa, eventualii viitori „rivali” nu sunt excluși.

Mai mult, nume sonore din PNL au declarat că au de gând să îl susțină pe Florin Cîțu pentru funcția de președinte al partidului, cu toate că premierul nu a confirmat o candidatură și nici eventualul post vizat. Unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu este primarul Municipiului Cluj Napoca, Emil Boc.

Astfel, până la alegerile prezidențiale mai avem patru ani în care se pot întâmpla foarte multe. Dincolo de alegerile interne, Ludovic Orban va trebui să-și mențină reputația intactă până în 2024, astfel încât să-i convingă pe colegi să-l arunce în cursa electorală, din partea partidului.

Iar asta, în mod sigur, nu i-ar asigura fotoliul de președinte al țării, fiind nevoit, mai apoi, să-și impresioneze inclusiv votanții, capitolul la care Orban nu a stat prea bine, în ultima perioada.

Simonis, aproape sigur de reușita moțiunii PSD

Articolul precedentUniversitatea condusă de Tudorel Toader va derula proiecte de cercetare comune cu o universitate din Rusia
Articolul următorValeriu Gheorghiță, despre vaccinarea la copii: „Vorbim despre aceleași reacții adverse găsite și la cei de peste 16 ani”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.