Simonis, aproape sigur de reușita moțiunii PSD

Potrivit social democratului, ar exista zvonuri conform cărora coaliția nu va mai rezista foarte mult

Foto: Facebook

Potrivit deputatului social democrat, Alfred Simonis, conceptul de guvern de uniune naţională nu ar mai fi actualitate în momentul de față. „Dacă Guvernul va fi demis, cred că premierul ar trebui să vină de la PSD. Dar ştim foarte bine că preşedintele a încălcat Constituţia când a fost vorba de nominalizarea prim-ministrului”, a declarat Alfred Simonis, astăzi, într-o conferinţă de presă.

Simonis jubilează: „Dacă moţiunea va trece, înseamnă că aceste partide nu mai au majoritate, asta înseamnă ca s-a format o nouă majoritate, anti unui premier propus de PNL”

Mai mult, Alfred Simonis este de părere că, în cazul în care nu se va găsi o nouă formulă de premier, se poate ajunge la alegeri anticipate, cetățenii fiind, din nou, puși în postura în care să aleagă. Cu toate că, potrivit lui Simonis, aceștia ar fi ales deja la precedentele alegeri parlamentare, când PSD a depășit (cu puține procente) PNL.

Idee de text pentru invitație la nuntă, de la Arafat: „Vă rugăm să aduceți documentul care dovedește că ați fost vaccinat”

Alfred Simonis a pretins că ar fi purtat discuţii cu parlamentari din imediata apropiere a Guvernului, pentru susţinerea moţiunii de cenzură, și suprinză: unii dintre aceștia s-ar fi arătat dispuși să o voteze, declarându-se profund nemulțumiți de prestația actualului Executiv. „Discuţii sunt în permanenţă cu parlamentarii. Am discuţii în fiecare zi cu colegi din mai toate forţele politice. Guvernul acesta poate fi demis şi spun asta având informaţii de oameni extrem de supăraţi din PNL, USR şi chiar UDMR. Dacă va pica actualul guvern, prima opţiune este să numim premier de la PSD”, a mai spus Alfred Simonis.

Reamintim că PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură pentru înlăturarea Guvernului condus de Florin Cîțu, în data de 14 iunie.

Articolul precedentIdee de text pentru invitație la nuntă, de la Arafat: „Vă rugăm să aduceți documentul care dovedește că ați fost vaccinat”
Articolul următorVârsta de pensionare nu va crește – cel puțin nu acum
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.