Vârsta de pensionare nu va crește – cel puțin nu acum

Premierul Florin Cîțu susține că, în momentul de față, nu există discuții legate de creșterea vârstei de pensionare, ci despre creșterea speranței de viață, ceea ce, conform acestuia, n-ar fi tocmai același lucru

Foto: Facebook

Cu toate că, în ultima perioadă, declarațiile liderilor din coaliție, referitoare la vârsta de pensionare s-au contrazis una pe alta, premierul Florin Cîțu vine cu propria variantă. În timp ce Ludovic Orban și Dan Barna au declarat în mod voalat că ideea ar fi încă pe masă, Cîțu face front comun cu ministrul Muncii, Raluca Turcan și declară că, în momentul de față, nu se pune problema unei discuții oficiale, în acest sens.

Florin Cîțu, despre creșterea vârstei de pensionare: „Nu. Sunt mai multe soluţii şi nu avem nimic concret în acest moment”

Cu toate astea, premierul a mai spus că Guvernul analizează, în general, ceea ce se întâmplă și în alte țări. „Ideea pe care au speculat-o este aceea că se discută despre un obiectiv de a creşte speranţa de viaţă în România. Nu e nicio legătură, dar este un obiectiv foarte bun, important pentru noi. Înseamnă că vom fi mai sănătoşi, vom fi mai puternici, o societate mai puternică, mai sănătoasă. Sunt două obiective: eliminarea sărăciei şi de a creşte speranţa de viaţă în România”, a declarat Florin Cîțu, aseară, B1Tv, citat de Agerpres. La întrebarea referitoare la corelarea speranței de viață cu vârsta de pensionare, premierul a declarat că asta vom vedea atunci când vom face legea pensiilor. „Nu discută nimeni de aşa ceva acum„.

„Dacă nu facem nimic, în 15 ani sistemul de pensii colapsează”

Florin Cîţu a mai spus, de asemenea, că în momentul de față nu ar exista niciun scandal în legătură cu pensiile. „Eu am spus anul trecut că nu e bine să comentăm doar zvonuri şi doar ştiri care apar pe la colţuri. Rolul Opoziţiei este clar acela de a exagera, de a manipula, de a zbiera. În acest moment, există în coaliţie un grup de lucru care se ocupă de reforma pensiilor şi la Ministerul Muncii”, a mai spus premierul, dând asigurări că, la un moment dat, va exista o reformă a sistemului de pensii care are un obiectiv foarte clar, coform spuselor lui Cîțu.

…Nu doar de a recalcula pensiile în România, obiectivul este de a reaşeza sistemul de pensii să fie sustenabil şi peste 10, şi peste 15 ani. Aşa cum este astăzi, dacă nu facem nimic, în 15 ani colapsează

Florin Cîțu
Articolul precedentSimonis, aproape sigur de reușita moțiunii PSD
Articolul următorUniversitatea condusă de Tudorel Toader va derula proiecte de cercetare comune cu o universitate din Rusia
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.