Sursa Foto: UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), al cărei rector este fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, are planuri mari.

După ce reprezentanții UAIC au participat la Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic, organizat de Ministerul Științei și Învățământului Superior din Federația Rusă, unitatea de învățământ superior din Iași a anunțat că intenționează să încheie un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan. Parteneriatul, potrivit anunțului oficial – strecurat totuși printre rânduri – presupune derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui lectorat de limbă română la Kazan.

Universitatea de stat din Kazan își are sediul în Kazan, Tatarstan, Rusia, și a fost fondată în 1804, evenimentul pe care l-a organizat în calitate de partener fiind la a VII-a ediție. UAIC și-a făcut simțită prezența în prima zi a evenimentului, fiind reprezentată de rectorul Tudorel Toader, prorectorul pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare Daniela Cojocaru, coordonatorul programului de masterat didactic Constantin Cucoș, directorul departamentului de învățământ preuniversitar Bogdan Constantin Neculau și Ludmila Bejenaru, din cadrul Facultății de Litere.

Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic s-a desfășurat pe parcursul a două zile, până azi, și reunește peste 1.500 de participanți din 40 de țări.

Reprezentanții UAIC au participat online la seria de sesiuni speciale „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”, alături de alte 18 universități.

Evenimentul reprezintă o platformă științifică pentru a prezenta, dezbate și promova cercetarea științifică în domeniul învățământului pedagogic.

În cadrul forumului au loc sesiuni plenare, întâlniri ale grupurilor de cercetare, sesiuni speciale ale universităților, mese rotunde, simpozioane, sesiuni de postere, prezentări de carte în format fizic, online sau hibrid”, se arată în comunicatul UAIC.

Articolul precedentVârsta de pensionare nu va crește – cel puțin nu acum
Articolul următorOrban, viitorul președinte al României?