Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Chit că nu mai apare decât pe Facebook, Codrin Ștefănescu e același dintotdeauna: vocal, păreristic, revoltat, nostalgic. Și mereu, dar mereu, ”aproape” de Dragnea. Aproape spiritual vorbind, bineînțeles, că doar nu împart aceeași țigară.

Și, cel mai devreme până în august, nici nu o vor împărți. Că-n august are voie din nou Dragnea să spere la o eliberare condiționată, înainte de termen.

Acest lucru îl întristează mult pe Codrin. Și-i amplifică revolta. Și-i dă posibilitatea să mai facă încă niște statusuri zilnice, în care-l căinează pe Dragnea, acuză restul lumii și-și proclamă cu patos devotamentul și fidelitatea.

Din spatele tastaturii, Codrin ”le dă ca mitraliera”

Ciolacu? Un fricos! Actualii membri PSD? Niște lași, slugarnici și uituci. Fără pic de loialitate față de cel care i-a scos din mizerie și noroaie. Fără coloană vertebrală, fără idealuri mărețe, niște șobolani! Iohannis? Un tiran și-un păpușar! USR-PLUS? Acești reziști pe care a început, în mod ciudat, să-i copieze și PSD-ul actual.

(Urmează încă o serie de invective la adresa PSD-ului, în primul rând, că el trebuia să stea lipit de Dragnea, îi ia și pe ceilalți și-i mai terfelește puțin, să știe ei! Să li se facă rușine, să le crape obrazul, să nu mai doarmă noaptea și să lăcrimeze, că i-a certat el, pe Facebook.)

Printre toate astea, presărate cuvinte de dragoste și adulație, promisiuni și niscaiva lacrimi, pentru Marele Dragnea. Omul care a fost oprit din drumul lui măreț, de către Justiție.

Păi, mă, Dragnea, mă, băiatule, tocmai Justiția să-ți pună ție piedică? Tocmai ea să-ți facă felul? La ce traseu glorios aveai în față, să fii oprit chiar în momentul în care mai aveai puțin și scăpai de tot?

(Vai, vai, lacrimi și durere, oftat din spatele scenei, muzică dramatică.)  

Când contul personal devine altar pentru alții

Știți conturile alea comune de Facebook? El și ea, în care postează, de obicei, doar ea, cât de mult îl iubește, ce viață fericită au împreună și ce mult îi lipsește, când pleacă 2 ore de acasă?

Sau cele de mămici, în care nu mai vezi altceva decât cât de minunat este copilul, ce a făcut, cum s-a scărpinat ân ureche și cum a râgâit prima oară?

Sau cele de fan-club. Adulatori înfocați ai unei vedete, care postează doar poze cu idolul, status despre idol, ce a făcut idolul, cum s-au tuns să arate ca idolul, cum au toate albumele, toate tricourile și tot, absolut tot ce a atins.

Cam așa îl vizualizez pe Codrin. Ar putea să-și schimbe numele contului în ”Pentru Dragnea”, că oricum nu s-ar prinde nimeni. Măcar să nu-și lase mustață, că s-ar putea să fie total confundabili.

Articolul precedentCJ Brăila și CJ Galați, scrisoare deschisă pe tema PNRR
Articolul următorPSD acuză discriminarea nevaccinaților
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.