Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache a avut prima reacție vis-a-vis de decizia Tribunalului București de a suspenda avizul de mediu pentru PUZ. Acesta mai menționează faptul că va contesta decizia și susține că are de gând să dovedească prin orice mijloc legal că atât Nicușor Dan, cât și Clotilde Armand nu au făcut decât să dezinformeze. Mai pe larg, cei doi au spus că primarul Daniel Tudorache ar fi dorit ca Parcul Herăstrău și Pădurea Băneasa să devină zonă contruibilă, lucru pe care primarul Sectorului 1 îl cataloghează ca fake news.

Tudorache: „Prin acest PUZ, se trece Pădurea Băneasa din intravilan în extravilan”

”Dacă a nu lăsa să se taie niciun copac din Pădurea Băneasa înseamnă a desfigura, atunci înseamnă că nu cunoaştem limba română. Prin acest PUZ, se trece Pădurea Băneasa din intravilan în extravilan, ceea ce înseamnă că nu se va mai tăia niciun pom. Eu salvez pădurea”, a declarat Tudorache.

De asemenea, primarul Tudorache a ținut să sublinieze că nu-și dorește, sub nicio formă să se contruiască în Pădurea Băneasca: ”Eu nu mai vreau să se construiască în Pădurea Băneasa!”.

Cât despre Parcul Herăstrău, Tudorache a spus că nici aici nu se pune problema, întrucât zona este una protejată, în administrarea directă a primăriei Capitalei.

”Se va demonstra că tot ceea ce au spus este sau dezinformare crasă sau neştiinţă sau prostie. Au dezinformat cetăţenii Sectorului 1”, a afirmat Daniel Tudorache, vizându-i pe cei doi.

”Dispune suspendarea executării Deciziei nr. 3/23.03.2020 şi Avizului de mediu emise de Agenţia pentru Protecţia Mediului, până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept. Cu recurs care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II a Contencios Administrativ şi Fiscal în termen de 5 zile de la comunicare”, a decis marţi Tribunalul Bucureşti, după ce o serie de asociații au contestat.

Iată ce spunea Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei:

”Tribunalul Bucureşti a suspendat astăzi avizul de mediu pentru PUZ sector 1, prin care deveneau construibile părţi din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa şi alte spaţii verzi din sectorul 1. Acţiunea a fost iniţiată de 5 ong-uri: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Fundaţia Eco-Civica, Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai şi Asociaţia Protecţia Lacului Băneasa”.

Clotilde Armand, despre presupusa intenție a lui Tudorache de a transforma Băneasa și Herăstrău în cartiere de blocuri

”Avem o veste mare pentru primarul PSD de la Sectorul 1 şi ”sponsorul” care a încercat să transforme Pădurea Băneasa şi Parcul Herăstrău în cartiere de blocuri: Tribunalul Bucureşti a suspendat avizul de mediu pentru PUZ-ul ticălos făcut de PSD şi sateliţii lui. (Ce părere aveţi dle ministru Costel Alexe? Am avut sau nu dreptate?)”, a scris pe Facebook şi Clotilde Armand.

Articolul precedentCum a propulsat RAJA județul Constanța în Top 3 fonduri europene
Articolul următorFostul ministru Suciu, către actualul ministru Ștefan: „Eu nu am făcut epurări prin minister să fac loc pilelor”