În 2018, Liviu Dragnea făcea o plângere împotriva raportului OLAF care, ulterior, a dus la deschiderea dosarului Tel Drum, intrând astfel în vizorul DNA. Numai că, ghinionist așa cum îl știm, Dragnea n-a avut câștig de cauză nici de această dată, Tribunalul UE respingându-i plângerea și catalogând-o drept nefondată.

„În lumina celor de mai sus, acțiunea (introdusă de Liviu Dragnea – n.r.) este respinsă ca inadmisibilă în întregime, fără a fi necesar să se aprobe cererea reclamantului de a organiza un proces”, se arată în decizia Tribunalului UE.

În ceea ce privește motivația inițială a lui Dragnea de a face această plângere împotriva raportului OLAF, se amintea faptul că fostului lider PSD nu i s-ar fi dat oportunitatea de a se apăra atunci când investigațiile au fost făcute.

Motivația lui Liviu Dragnea

„1. Primul motiv este întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție.

2. Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF.

3. Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF.”.