Călin Popescu Tăriceanu a avut, acum ceva vreme, o mare alianță, mare, cu PSD-ul lui Dragnea. De care, ulterior s-a despărțit. Și nu oricum, ci cu surle și trâmbițe, declarații și acuze.

Invitat la emisiunea lui Marius Tucă, Tăriceanu a vorbit într-o primă instanță despre Orban și despre cum, în dulcele stil clasic, nu-i de acord cu măsurile pe care acesta le ia, după care și-a concentrat atenția pe alegerile locale, unde speră să-și unească forțele cu cei din PSD, cât și cu cei de la PRO România lui Victor Ponta.

“Orban nu are în cap nici acum altceva decât alegerile. Până în martie a fost povestea cu anticipatele. Ochii sunt aţintiţi spre alegeri şi câştigarea cu orice preţ. Pensionarii nu sunt prieteni ai PNL iar Orban e pe teren mişcător cu chestiunea majorării pensiilor. Ceea ce se încearcă e menţinerea acestei stări de temere care sa îi facă pe cei în vârstă să nu se ducă la vot. Din acest motiv se prelungeşte această stare care ete dezastruoasă. Guvernul face gafe dupa gafe. Şi Iohannis observă şi încearcă să se transforme într-un agent electoral al PNL. Am făcut o postare pe facebook în care am spus că Iohannis a ratat o şansă extraordinară. După suita de preşedinţi care au fost (…)Mă aşteptam de la Iohannis să nu fie un alter ego al lui Basescu, încearcă să fie un preşedinte-jucător şi nu-l prinde. El avea o şansă. Să fie primul preşedinte care joacă pe Constituţie aşa cum a fost scrisă: mediator şi factor de coagulare.”, a declarant şeful ALDE.

Tăriceanu speră la o nouă colaborare politică la alegerile locale

“Am avut discuţii cu PSD şi Pro România şi se prefigurează o alianţă încă de la locale. La locale trebuie să ţinem cont de specificul fiecărui judeţ. Sunt organizaţii care pot obţine rezultate mai bune pe liste separate. (…) După alegerile locale, în proporţie de 85%, poziţiile partidelor se vor păstra. Cea mai mare miză rămâne Bucureştiul. Nicuşor Dan a fost foarte şters. Gabi Firea are mai mult curaj şi mai multă organizare decât Guvernul. A început să facă testarea pe care trebuia să o facă Guvernul în toată ţara. (…) Avem în Bucuresti un candidat la ALDE foarte bun, dar dacă se va forma o alianţă pe zona PNL-USR, e posibil să mergem împreună cu PSD. “, a punctat fostul şef al Senatului.

Articolul precedentTăriceanu, amendat cu 2.000 de lei după ce l-a numit pe Iohannis „Führer”
Articolul următorDragnea și necazurile sale în lanț: dosarul Tel Drum merge mai departe!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.