Sursa foto: Adevărul.ro

O vijelie puternică ce s-a produs după miezul nopții a afectat mai multe blocuri din orașul Craiova. Oamenii au sunat la 112, aceștia fiind speriați de vântul puternic ce a luat de pe blocuri zeci de acoperișuri.

Cele mai mari pierderi s-au înregistrat în cartierul Craiovița Nouă, locatarii blocului afirmând că noaptea trecută, vuietele și vijelia puternică au ținut până spre dimineață.

 „Aveam senzaţia că este cutremur. Copacii păreau că se smulg din pământ şi din toate părţile se auzeau zgomote”, au spus mai mulți locatari, informează Adevarul.

 Cod Galben de ploi în toată țara. Care sunt cele mai afectate județe

În această dimineață, zeci de locuitori și-au găsit mașinile distruse, acestea fiind acoperite cu bucăți de lemne și alte materiale, toate de pe blocurile din apropiere.

Pompierii au anunțat că cele mai mari probleme s-au înregistrat pe bulevarul Dacia și bulevardul Oltenia.

 „În urma fenomenelor meteo cod galben, descărcări electrice de vijelii şi grindină, în municipiul Craiova, cartier Craioviţa Nouă, bd. Dacia şi bd. Oltenia, pompierii militari au intervenit pentru degajarea unor părţi de acoperiş la trei blocuri de locuinţe. În urma intervenţiei au fost avariate aproximativ 21 de autoturisme. Nu au fost înregistrate victime”, au menţionat reprezentanţii ISU Dolj într-un comunicat de presă.

De asemenea, zeci de copaci au fost puși la pământul de vântul puternic, dar fără a produce alte pagube materiale.

Hidrologii au anunțat cod portocaliu de inundații valabile pe râurile din Brașov, Hunedoara și Arad.

În mai multe zone, ca urmare a ploilor, dar și a topirii zăpezii, se pot produce scurgeri pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râuri mici și creșteri importante de debite. Atenţionarea hidrologică a intrat în vigoare miercuri, la ora 15:00, şi este valabilă până vineri, la ora 12:00.

Citește și articolul: Cele mai grave inundații din istorie. Sute de persoane ucise, mii de locuințe distruse

Articolul precedentViktor Orban îi face pe plac lui Putin. Ungaria nu renunța la gazul rusesc
Articolul următorMai mulți români au fost forțați să muncească în Anglia, timp de 4 ani, până la 16 ore pe zi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.