Social democrații vor să arate că nu glumesc când este vorba de acuzații. Azi, după o ședință a conducerii centrale a partidului, președintele interimar al Marcel Ciolacu a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a făcut vorbire despre situația în care se află România, așa cum au analizat-o cei din PSD.

Printre altele, Ciolacu a arătat că premierul Ludovic Orban ar comite abuz în serviciu, dat fiind că încă nu a prezentat în Parlament măsurile adoptate de Guvern pentru prevenirea și combaterea epidemiei de Covid-19.

Domnul Orban trebuie să realizeze foarte clar că este premierul României. Există o hotărâre a Parlamentului pe care trebuie să o respecte, altfel, e abuz în serviciu”, a atras atenția Ciolacu.

Ieri, liderul Grupului parlamentar al PSD din Senat, Radu Preda, arăta că Orban „era obligat să prezinte fiecărui român și Parlamentului raportul cu situația pandemiei conform hotărârii de încuviinţare a prelungirii stării de Urgenţă votată de Legislativ.

În raport cu prevederile legale, refuzul premierului de a respecta obligaţiile instituite în sarcina sa, prin hotărâri ale Parlamentului reprezintă un abuz contra intereselor publice”.

Articolul precedentMinistrul Finanțelor e sigur că a acționat „corect și la timp”
Articolul următorAdrian Oros dă milităria jos din pod: irigațiile prost făcute, nu vor fi plătite