Foto: Facebook

Florin Cîțu a terminat câteva calcule și ține să asigure că economia țării – chiar dacă nu e în floare, din motive evidente – își va reveni cât ai clipi din ochi. Ministrul de Finanțe are ca punct de plecare în analiza sa cifrele execuției bugetare din luna martie, care ar demonstra că s-a acționat „corect și la timp”.

Economia României își va reveni pentru că am luat din primul moment măsuri care să susțină capacitatea de producție în economie. La primele semne ale crizei am luat măsuri prin care am susținut capitalul, economia privată. Dacă nu luam aceste masuri, nu am fi avut pe ce să ne bazăm după ce treceam de criză de sănătate.

Execuția bugetară pentru luna martie DEMONSTREAZĂ că am acționat la timp pentru susținerea economiei. Am INJECTAT bani în economie IMEDIAT:

  • 7,7 mld miliarde lei ramași în economie prin amânarea plăţii unor obligaţii fiscale de către agenţii economici pe perioada stării de urgență
  • 3,17 miliarde lei restituirile SUPLIMENTARE de TVA
  • 1,0 miliard lei creșterea cheltuielilor de investiții
  • 1,0 miliard lei avansurile ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal și zootehnic

Aceste masuri s-au dovedit VITALE pentru supraviețuirea economiei. Au urmat șomajul tehnic, amânarea ratelor la bănci și IMM INVEST.

Datele execuției bugetare pentru aprilie vor arăta că am avut un plan de salvare și mai ales vor arata că planul a FUNCȚIONAT.

Nu ne oprim aici!

România vă ieși din această criză cu o structură a economiei, privată și de stat, modificată dar mai eficientă și mai competitivă”, explică ministrul Cîțu.

Articolul precedentCutremur în grupul Tender: Prospecțiuni SA, pierderi de 13 milioane euro
Articolul următorOrban, acuzat de abuz în serviciu!