Sursa: Facebook

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, este acuzat că a agresat o jurnalistă chiar în sediul primăriei.

Incidentul ar fi avut loc ieri, jurnalista în cauză relatând că edilul Constanței a devenit agresiv ca urmare a faptului că i-a adresat o întrebare legată de demisia city managerului.

Potrivit Info Sud-Est, Chițac ar fi negat acuzațiile și a prezentat o variantă mai „light” a incidentului, chiar dacă jurnalista agresată, Emilia Mihailă de la Radio Sky, a anunțat că va merge la IML și va face plângere penală.

Am încercat să obțin un punct de vedere de la primarul Chițac privind demisia city managerului, Felicia Ovanesian, iar acesta a tras ușa, m-a împins și mi-a prins mâna la ușă. Acesta mi-a reproșat că nu am nici un drep să intru în Primăria Constanța, când vreau eu, deși mă aflam prezentă la o conferință de presă”, a scris jurnalista pe Facebook, care a pus și o poză „cu semnul lăsat la momentul în care a fost strânsă mâna cu ușa”.

Primarul Chițac a declarat însă că „afirmațiile nu se susțin”, iar jurnalista este „agresivă”.

Afirmațiile doamnei Emilia Mihăilă, potrivit cărora aș fi agresat-o astăzi, nu se susțin. Doamna a intrat în instituția noastră prin ușa interioară (de uz intern), utilizată de către angajații Primăriei în relația cu celelalte instituții care își desfășoară activitatea în același imobil (Consiliul Județean și Prefectura) și a avut în permanență un comportament agresiv.

La intrarea mea în sediul instituției, venind dinspre Consiliul Județean spre primărie, am deschis și închis după mine ușa de acces, nesesizând producerea vreunui incident. De altfel, nici doamna Emilia Mihăilă nu a acuzat, la momentul respectiv, producerea incidentului de care a menționat ulterior în spațiul public.

Aceste afirmații, potrivit cărora aș fi agresat-o, nu corespund realității și sunt calomnioase, înscriindu-se totodată în nota agresivă manifestată de doamna Emilia Mihăilă”, a transmis Vergil Chițac pentru Info Sud-Est.

Aceeași sursă notează că la incident a asistat și o altă colegă de presă, conform spuselor Emiliei Mihăilă, care a mai transmis că „s-a ajuns prea departe”.

Articolul precedentLiderul CJ Neamț, condamnat definitiv la închisoare cu executare, s-a predat în Italia
Articolul următorZeci de percheziții în țară, într-un dosar de înșelăciune cu mobilă la comandă