După o „liniște” de peste două săptămâni de la condamnarea sa definitivă la închisoare cu executare pentru fapte de corupție, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, s-a predat în Italia.

Informația a fost făcută publică de Adevărul, care citează surse judiciare, potrivit cărora Arsene s-a predat şi a fost reţinut, fiind în prezent arestat la Bari, Italia. Conform procedurilor, urmează ca instanţa din Italia să decidă asupra confirmării mandatului de arestare emis în România.

Pe 10 martie, Ionel Arsene a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bacău la o pedeapsă de 6 ani şi 8 luni cu executare, într-un dosar trimis în instanță în anul 2018.

Mandatul trebuia pus în executare de poliţişti, dar Arsene nu a fost găsit la domiciliul din Târgu Neamţ, astfel că acesta a fost dat în urmărire, apărând pe site-ul Poliției Române, la rubrica „most wanted”:

Condamnare: 6 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influența. Fapta: Persoana a săvârșit două fapte de trafic de influență în perioada iunie-iulie 2015. Semnalmente: înălțime – 1,85m; greutate – cca.85 kg; constituție normală; păr grizonat; ochi căprui”.

Potrivit acuzațiilor, „în cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în aceeași calitate, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale. În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării, de către A.N.A.R, a sumei anterior menționate, demersuri rămase însă fără rezultat”.

Articolul precedent„Tunuri” de milioane date banului public cu stâlpii pe care își agață cablurile Vodafone, Orange, RCS-RDS și Telekom
Articolul următorPrimarul Constanței, acuzat că a agresat o jurnalistă