Captură video- Facebook/Guvernul României
Captură video- Facebook/Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă va fi prezent, luni, la reuniunea şefilor de Guvern ai statelor NATO din Europa de Sud-Est, care va avea loc la Sofia, capitala Bulgariei. Nicolae Ciucă va susţine o alocuţiune în cadrul sesiunii plenare a reuniunii, care va fi urmată de declaraţii comune de presă. Nicolae Ciucă va participa la prânzul de lucru oferit de prim-ministrul bulgar.

Consecinţele invaziei Rusiei în Ucraina, discutate la reuniunea de la Sofia

Reuniunea va fi găzduită de prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov. Întâlnirea are loc imediat după summitul NATO de la Bruxelles, de săptămâna trecută, la care premierul Nicolae Ciucă a participat împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

„Întâlnirea va oferi prilejul de a aprofunda consultările asupra consecinţelor invaziei Rusiei în Ucraina şi a securităţii din Europa de Sud-Est. Aceste discuţii au loc la momentul potrivit, având în vedere că sunt organizate imediat după summitul NATO de la Bruxelles, de săptămâna trecută, la care am participat împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

În cadrul sesiunii plenare vor fi discutate teme legate de modul în care invazia rusă din Ucraina va afecta securitatea regională pe termen scurt, mediu şi lung. De asemenea, se va discuta şi despre modalităţile de consolidare a coordonării şi cooperării în Europa de Sud-Est. Premierul Nicolae Ciucă va avea întrevederi bilaterale cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov, omologul său din Muntenegru, Zdravko Krivokapic, precum şi cu premierul Republicii Macedonia de Nord, Dimitar Kovacevski.

CNAIR: Reparaţiile la podul de la Cernavodă, finalizate pe 21 aprilie 2022

Articolul precedentCNAIR: Reparaţiile la podul de la Cernavodă, finalizate pe 21 aprilie 2022
Articolul următorRoșu sau negru, totul sau nimic. Cum dependența jocurilor de noroc devine „o binecuvântare” pentru statul român