CNAIR: Reparaţiile la podul de la Cernavodă, finalizate pe 21 aprilie 2022

Lucrările au fost demarate în urmă cu un an.

Reparaţiile la podul peste Dunăre de la Cernavodă continuă, au anunțat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Ei au precizat că lucrările se desfăşoară inclusiv în weekend.

Lucrările de reabilitare a podului de peste Dunăre, situat pe Autostrada A2 (între km 155+415 – km 161+479), sunt programate să fie finalizate pe data de 21 aprilie 2022.

„Lucrările se desfăşoară inclusiv în weekend pentru a putea redeschide traficul rutier pe calea 1 (Bucureşti-Constanţa) în data de 21.04.2022.”, precizează reprezentanţii CNAIR.

Lucrările au fost demarate etapizat, în urmă cu un an. Au existat perioade când lucrările au fost suspendate pentru a nu perturba traficul spre şi dinspre litoral. Lucrările de reabilitare au început pe data de 15 februarie şi se vor finaliza pe 21 aprilie 2022.

„Prima etapă din acest an a lucrărilor de reabilitare la Podul de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2 (între km 155+415 – km 161+479), este programată în intervalul 15.02.2022 – 21.04.2022. Astfel, lucrările de reabilitare continuă conform calendarului, avansând cu încă o etapă importantă ce se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe Podul de la Cernavodă”, au precizat reprezentanţii CNAIR.

Podul de la Cernavodă are o lungime de 1596 m, fiind un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv. Împreună cu podul similar peste braţul Borcea, în lungime de 970 m, traversează fluviul Dunărea şi face legătură între oraşele Feteşti şi Cernavodă, între regiunile Muntenia şi Dobrogea.

CNAIR a semnat, la început de februarie 2021, un contract în valoare de aproximativ 67 de milioane de lei pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă. Contractul avea ca termen de execuţie de 24 de luni. Pentru a nu perturba sezonul estival, lucrările au fost făcute pe etape şi amânate în cu trafic intens. Conform planificării CNAIR, contractul se va finaliza în luna februarie 2023.

Zelenki: Ucraina vrea pacea “fără întârziere

Articolul precedentGabriela Firea, acuzaţii dure la adresa lui Nicuşor Dan: În Noul Bucureşti, Firea e vinovată pentru orice, în primul rând pentru neputinţa actualei conduceri
Articolul următorNicolae Ciucă participă la reuniunea şefilor de guvern ai statelor NATO din Europa de Sud-Est