Sursa: Captură video

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit ieri în şedinţă comună pentru a marca un an de la invazia Federaţiei Ruse în Ucraina, evenimentul nefiind lipsit de derapaje din partea unor aleși.

Astfel, în timpul discursurilor s-au auzit strigătele a doi foști membri AUR, care au fost votați deputați pe listele acestei formațiuni, în condițiile la reuniune a participat inclusiv Ihor Prokopchuk – ambasadorul Ucrainei la Bucureşti.

Potrivit Digi 24, derapajele au avut loc în timpul discursului senatorului Radu Mihail, care sublinia că „la Parlament se stă și se ascultă cum mințile luminate de la Kremlin spun că Transnistria e teritoriu rusesc. Se stă și nu se reacționează. Avem în schimb avem o ședință ca aceasta, cu declarații de la microfon”.

Cuvintele acestuia posibil să fi fost factor declanșator pentru foștii membri AUR Ciprian Ciubuc și Mihai Lasca, care, conform sursei citate, i-ar fi strigat senatorului Mihail „Trădătorule!”, „Du-te la război!” și „Cu românii ce facem?”.

Mai temperat a fost senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, care a punctat, printre altele, că „Ucraina este ea însăși victima poftelor expansioniste ale Rusiei. În spiritul valorilor europene, nu putem fi decât de partea Ucrainei. Dar ar fi de așteptat ca Ucraina să prețuiască ajutorul nostru și să ne răspundă simetric. Trebuie să se dovedească un vecin bun, așa cum noi ne dovedim pentru ea. Și poate începe chiar de astăzi”.

Ulterior, pe Facebook, Târziu a explicat că „România se dovedește prietena Ucrainei în momente de foc, este rîndul Ucrainei să se arate și ea prietena României. Pînă acum, a ratat toate ocaziile pentru asta, dar încă nu e prea tîrziu. La un an de la declanșarea războiului ruso-ucrainean, în ședința solemnă a Parlamentului, grupurile AUR au exprimat singura poziție echilibrată și în adevăr”.

Articolul precedentDeputat USR despre Legile Educației: „O ciorbă reîncălzită, o frică de a schimba ceva. La ani lumină de o reformă curajoasă”
Articolul următorSocial democrații, îngrijorați: „România nu își permite să rateze fondurile europene din PNRR din cauza pensiilor speciale”