Sursa: Captură video

După ce ieri ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a prezentat într-o conferinţă de presă proiectele noilor Legi ale Educaţiei, USR cataloghează forma acestora ca fiind una retrogadă, „la ani lumină de o reformă curajoasă”.

Citatul îi aparține deputatului USR Ștefan Pălărie, care consideră că educația, prin noul proiect, a fost făcută „praf”, și că totul este „o ciorbă reîncălzită, o frică de a schimba ceva”.

Ieri, după conferința de presă susținută de ministrul Deca, pe pagina Ministerului se anunța că au fost publicate proiectele de legi ale educației – „România Educată” (Legea Învățământului Preuniversitar și Legea Învățământului Superior), cu mențiunea că există deschidere către „orice observație, propunere sau contribuție, cu precizarea importantă că nu este vorba de o nouă dezbatere publică propriu-zisă în sensul prevederilor legale care reglementează procedurile de adoptare a actelor normative, întrucât această procedură deja s-a derulat în perioada iulie – august 2022”.

S-a lămurit. Aceasta nu este România Educată, domnule Iohannis! Legile educației prezentate azi sunt pe logica… „să fie bine ca să nu fie rău” ori „merge și așa”. Ați păcălit 8 ani pe toată lumea. Ce avem azi? Ce ne-a prezentat ministrul Ligia Deca? O ciorbă reîncălzită, o frică de a schimba ceva. La ani lumină de o reformă curajoasă. Un examen pe care l-a picat.

Ați dus de nas și ați păcălit pe toată lumea. Legile prezentate de ministrul educației sunt la ani lumină de o reformă sau de a schimba ceva. Am verificat să văd punctele cheie și iată ce transmit textele dvs:
Părinți și copii,
Începeți să scoateți bani din buzunar pentru meditații – doar cei cu bani ajung la licee bune,
Scoateți bani din buzunar și pentru transport, pentru că ministerul se joacă în continuare ping pong cu primăriile și consiliile județene, fugind de răspundere,
Vă veți trimite copiii în continuare la o școală fără aviz la incendiu, pentru că ministerul pasează răspunderea către alte instituții,
Copiii vor merge la o școală care nu va mai avea profesori pentru că salariile profesorilor rămân de mizerie… gluma cu „salariu mediu” și cu „15% pentru educație” nu mai face pe nimeni să râdă, ci să vă deteste,
Va fi o școală condusă tot de un om de la partid, ajuns acolo pe pile.

Felicitări, tocmai ați făcut praf o așteptare de ani de zile. Ați făcut praf cea mai importantă reformă de care depinde țara asta!”, a opinat deputatul USR pe Facebook.

Articolul precedentFostul primar din Reghiu, acuzat de abuz în serviciu în legătură cu achiziționarea a 3.000 litri dezinfectant de mâini
Articolul următorDerapaje la şedinţa Parlamentului pentru marcarea unui an de la invazia rusă în Ucraina