Sursa foto: Spotmedia

Pentru a pune capăt războiului ce a început în urmă cu cinci zile, Vaticanul a anunțat că este dispus să „faciliteze” un dialog între oficialii ucraineni și ruși, informează CNN.

A doua persoană din Vatican a declarat pentru ziarul italian Corriere della Sera că există încă speranță ca cele două țări să renunțe la conflict și să ajungă la pace deoarece „nu este niciodată prea târziu.”

Acesta a anunțat că este gata să ajute părțile să reia această cale a dialogului pentru a opri războiul ce a provocat mii de pierderi omenești și sute de de mii de refugiați.

Papa Francisc: „Cine face război uită omenia”

În urmă cu o zi, Suveranul Pontif a vorbit despre războiul din Ucraina în timpul rugăciunii sale săptămânale Angelus. Șeful Bisericii Catolice a îndemnat pe toți credincioșii să se roage pentru pace și a îndemnat la o zi de rugăciune pe 2 martie, Miercurea Cenușii.

„Dragi frați și surori, în aceste zile am fost răvășiți de ceva tragic, de război. De mai multe ori ne-am rugat ca să nu se meargă pe această cale. Și nu încetăm să vorbim, mai mult, îl implorăm pe Dumnezeu cu o mai mare intensitate”, a spus Papa Francisc.

De asemenea, acesta a mai precizat că războiul „își pune încrederea în logica diabolică și perversă a armelor, care este cea mai îndepărtată de voința lui Dumnezeu.” Mai mult, Papa Francisc a amintit că lumea din zilele noastre vrea pace, iar cei mai afectați de război sunt oamenii de rând.

„Mă gândesc la cei vârstnici, la cei care, în aceste ore, caută un refugiu, la mamele în fugă cu copiii lor… Sunt frați și surori pentru care este urgent a deschide coridoare umanitare și care trebuie primiți. Cu inima sfâșiată pentru cele ce se întâmplă în Ucraina – și să nu uităm de războaiele din alte părți ale lumii, precum cele din Yemen, Siria, Etiopia – repet: să tacă armele!”, a precizat șeful Bisericii Catolice, duminică.

Reamintim că astăzi, 28 februarie, au început negocierile între Ucraina și Rusia la frontiera belarusă, în Gomel, la aproximativ 260 de km de Kiev. Oficialii ucraineni cer instituirea imediată a unui armistițiu și retragerea forțelor militare ruse din Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski mulțumește României

Articolul precedentGabriela Firea: „Suntem pregătiți să facem față valului de imigranți”
Articolul următorComisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, susține că este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.