Sursa foto: universul argesean

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat, luni, că țara noastră este pregătită să facă parte din spațiul Schengen, precizând că în ultimii ani, Comisia Europeană a făcut mai multe evaluări.

„Aceasta este poziţia noastră în continuare. Încercăm să convingem Consiliul să avanseze, deoarece este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen”, a spus oficialul de la Bruxelles în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul de Interne, Lucian Bode, relatează news.ro.

De asemenea, comisarul european pentru Afaceri Interne a mulțumit României pentru sprijinul acordat refugiaților din Ucraina, afirmând că a văzut cu ochii ei „dovezi de solidaritate.”

Zelensky a transmis un mesaj prin care mulțumește României pentru sprijinul acordat în ultimele zile

 „Cel mai important mesaj pe care vreau să îl transmit este: mulţumesc, România! Este foarte important pentru mine să mă aflu în România în aceste vremuri extrem de dificile, în care vedem cum războiul reapare în Europa. (…)Uniunea Europeană este pregătită să ofere sprijin”, a declarat comisarul european Ylva Johansson.

Într-o postare pe pagina sa de Twitter, președintele Ucrainei mulțumește țării noastre pentru contribuția semnificativă în războiul împotriva Rusiei.

„Îi sunt recunoscător președintelui Iohannis pentru susținerea aderării Ucrainei la UE. Simțim susținerea politică și de apărare a partenerilor noștri”, se mai arată în mesajul postat de Zelensky.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat că de la debutul conflictului dintre Ucraina și Rusia, pe teritoriul țării noastre au intrat aproape 75 de mii de cetățeni ucraineni și au ales să iasă din România prin punctele de trecere a frontierei 40.340 de cetăţeni ucraineni.

De asemenea, în țara noastră se află acum 34.361 de ucraineni, dintre care 718 au solicitat protecție din partea statului român, apelând la statutul de azilant.

„Asta înseamnă că în acest moment gradul de încărcare pe cele şase centre este de aproximativ 70%”, a declarat Lucian Bode, luni, într-o conferinţă de presă.

Totodată, oficialul român a anunțat că se va simplifica etapa de înregistrare a cetățenilor care vin din zona de război.

„Autorităţile române doresc să simplifice cât mai mult etapa de înregistrare a cetăţenilor care vin din Ucraina. Suntem conştienţi că după 20-30 de ore de aşteptat în frontiera din Ucraina, încă 4-5 de procesare în centrele noastre nu sunt tocmai plăcute”, a concluzionat Lucian Bode.

România și intrarea în Schengen. Ministrul Bogdan Aurescu a făcut anunțul așteptat de români

Articolul precedentVaticanul vrea pace în Europa: „Nu este niciodată prea târziu”
Articolul următorDesființarea SIIJ a trecut de votul din Senat. „Nici războiul nu le oprește planul de distrugere a justiției”, avertizează USR
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.