FOTO: Elena Lasconi
FOTO: Elena Lasconi

Primarul oraşului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, s-a întâlnit, în această săptămână, cu reprezentanţii Greenpeace România.

Colaborarea vine în contextul în care este nevoie de găsirea soluţiilor în cazul celor 1.600 de tone de deşeuri periculoase. Această cantitate continuă să se afle pe fosta platformă ARO.

Cantitatea uriaşă a fost abandonată de aproape opt ani de către firma Global Eco Center, aflată în faliment.

Deşeurile sunt la nici doi kilometri de centrul oraşului Câmpulung Muscel, reprezentând un pericol uriaş pentru zeci de mii de oameni. Consecinţele sunt incalculabile: un potenţial incendiu ar putea provoca o catastrofă de mediu

Săptămâna trecută, Elena Lasconi a sesizat DNA şi Ministerul Mediului privind această problemă delicată la care autorităţile nu au reuşit să găsească soluţii de ani de zile.

Miercuri, Elena Lasconi i-a prezentat lui Valentin Sălăgeanu, directorul Greenpeace România, istoricul acelui depozit de deşeuri, scrie Adevărul.

Elena Lasconi: “Vom face tot ce este omeneşte posibil”

Cea mai simplă variantă ar fi ca prefectul de Argeş să trimită la Guvern o hârtie prin care să spună că este vorba de o situaţie de urgenţă. Încercăm să găsim soluţii pentru a găsi o cale legală de a intra în acel depozit. Trebuie să facem o analiză, inclusiv privind ce feluri de deşeuri periculoase sunt acolo şi care nu mai au etichete. Trebuie aprobarea lichidatorului judiciar ca să intrăm acolo. Vom face tot ce este omeneşte posibil”, a declarat Elena Lasconi.

Directorul Greenpeace România a precizat că nu se ştie nici dacă deşeurile respective sunt în siguranţă.

Nu ştim ce toxine emană. Este o situaţie fără precedent ca în inima unui oraş să ai abandonate atâtea tone de deşeuri periculoase şi să nu ştii exact în ce constă pericolul”, a explicat Valentin Sălăgeanu.

Articolul precedentRomânii, pesimiști în legătură cu direcția în care se îndreaptă România
Articolul următorMacron vrea evitarea unui conflict Rusia-Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time